Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, video konferans yöntemiyle basına kapalı toplanacak Parti Meclis (PM) toplantısı öncesi gündeme dair açıklamalarda bulundu. Koronavirüs (Kovid-19) salgınında artan vaka sayılarına değinen Kılıçdaroğlu, “Yaşadığımız süreçte koronavirüs verilerinin gerçek olmadığını, bunların daha fazla olduğunu ben de biliyorum. Vaka sayıları da ölü sayıları da gerçeği yansıtmıyor ve bunu herkes biliyor. Ama mücadelemizi sürdüreceğiz” dedi.

Bir marketteki alarm takılı zeytinyağı ve bebek maması görsellerini gösteren Kılıçdaroğlu, “Türkiye'yi bu tablo ile karşı karşıya getiren kim” diye sordu. AKP’li yurttaşlara seslenen Kılıçdaroğlu, “Sarayın bekçiliğini yapanlara itibar etmeyin. Türkiye bunu hak etmiyor. Bir kişi çocuğunu beslemek için mama çalıyorsa Türkiye'nin oturup düşünmesi lazım” diye konuştu. 

‘ÇIK MİLLETE AÇIKLA’

Kılıçdaroğlu,  mevcut ekonomik kriz üzerinden AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a yüklenerek, “Türkiye'yi bu ekonomik buhrandan nasıl çıkaracağını çık milletin önüne madde madde açıkla. Açıklayamıyorsan bana şunu söyle, 'Ey Kılıçdaroğlu ben açıklayamadım, sen açıkla.’ Ben açıklayacağım. Çünkü ben ülkemi seviyorum” ifadelerini kullandı. 

Yarın duruşması görülecek Oda TV davasına da değinen Kılıçdaroğlu, Erdoğan’ın Oda TV'ye karşı özel bir “alerjisi” olduğunu kaydetti. Tele1'e verilen ekran karartma cezasına da tepki gösteren Kılıçdaroğlu, devamında şunları söyledi: “Osman Kavala, AİHM ‘hak ihlali var’ diyor, bu dosyada yine içerideler. Niye içeride? Erdoğan istedi diye. Selahattin Demirtaş. AİHM ‘tutuklu siyasi tahliye edilmeli’ diyor. Anayasa'ya göre de AİHM kararlarının iç hukuka göre üstünlüğü var. Ama Erdoğan diyor ki ‘içeride kalsın.’ Sanıyor ki Osman Kavala da Selahattin Demirtaş da ‘ben ettim sen etme’ diyecekler. Asla demezler. Haksız yere içeride tutulanlar içeride kaldıkları süreyi göğüslerinde hep bir şeref madalyası olarak taşıyacaklardır.”(MA)