CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, halktan topladığı verginin yani her kuruşun hesabını vereceklerini belirterek, “Halkımızla helalleşeceğiz. Ama ‘beşli çete’lerle hesaplaşacağız. O ayrı bir şey. Yolsuzluk yapan, kul hakkı yiyene, ‘gel seninle helalleşeceğiz’ demeyeceğiz” dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Zonguldak’ta, Çaycuma Belediyesi Toplu Açılış Töreni’nde konuştu. Kılıçdaroğlu, ülkeyi barış ve huzur içinde yöneteceklerini belirterek, “Beraber, birlikte, ayrım yapmaksızın yöneteceğiz. Halkı kucaklayarak yöneteceğiz. Hiç kimseyi inancından, kimliğinden, yaşam tarzından ötürü ötekileştirmeyeceğiz, bu topraklarda yaşayan herkesi kucaklayacağız, biz milletin sesiyiz, halkın sesiyiz, Mustafa Kemal’in sesiyiz” diye konuştu.

Belediye başkanlarının harcadıkların her kuruşun hesabını millete vermesi gerektiğini kaydeden Kılıçdaroğlu, belediye başkanlarının önüne engeller çıkarılığını kaydetti.

‘HALKIMIZLA HELALLEŞECEĞİZ AMA ‘BEŞLİ ÇETE’LERLE HESAPLAŞACAĞIZ’

Millet İttifakı’nın ülkeyi demokrasi içinde yöneteceğini vurgulayan Kılıçdaroğlu, konuşmasına şöyle devam etti: “Herkesi kucaklayarak yöneteceğiz. Halka, halktan topladığımız verginin yani her kuruşun hesabını vereceğiz. Halkımızla helalleşeceğiz. Ama ‘beşli çete’lerle hesaplaşacağız. O ayrı bir şey. Yolsuzluk yapan, kul hakkı yiyene, ‘gel seninle helalleşeceğiz’ demeyeceğiz.”

‘BİZİM KİTABIMIZDA UMUTSUZLUK YOK’

Ülkenin önemli sıkıntılarının olduğunu altını çizen Kılıçdaroğlu, “Sıkıntılarınız var, sevgili halkım biliyorum. Mutfaklarda yangın var, bunu da çok iyi biliyorum. Gencecik evlatlarımız işsiz bunu da çok iyi biliyorum. ‘Beşli çete’lere çalışan bir iktidar var, onu da çok iyi biliyorum. Bütün bunların hepsini çok iyi biliyorum. Sizden tek isteğim, asla ve asla umutsuzluğa kapılmayın, bizim kitabımızda umutsuzluk yok, umudu büyüteceğiz, beraber birlikte Türkiye’yi yeninden inşa edeceğiz, bundan emin olmanızı isterim” değerlendirmesinde bulundu.