CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu randevu talebine yanıt vermeyen Et ve Süt Kurumu’na gitti ancak içeri alınmadı. Kılıçdaroğlu Et ve Süt Kurumu’nun kapısında yaptığı açıklamada, “Daha önce TÜİK’e gitmiştim. Daha sonra MEB’e gitmiştim. Bugün Et ve Süt Kurumu’nun önündeyim. Kadın milletvekilleriyle geldim. Beslenme haktır. Hiçbir çocuğun yatağa aç girmemesi lazım.

Tarım Bakanı, dün katıldığı TV programında ‘herkesin karnı tok’ diye açıklama yaptı. Tarım Bakanı’nın dünyadan haberi yok. Burada bulunmamın temel nedeni çocukların haklarını savunmak, yeterli beslenmek bütün çocuklar için haktır” dedi.

‘DEVLETİN ŞEREFLİ BÜROKRATLARINA KALMIŞ’ 

Kılıçdaroğlu, Et ve Süt Kurumu’nu ziyaret edeceğini dün şöyle açıklamıştı: “Çocukların beslenme hakkının korunmasını konuşmak üzere Et ve Süt Kurumu’ndan randevu istedim. Herhalde bir yerlerden izin alamadılar ki ses yok! Evlatlarımızın beslenme hakkını konuşmak için yarın saat 10.00’da devletimizin şerefli bürokratlarına gideceğim. Gerisi onlara kalmış.”

DAHA ÖNCE DE MEB VE TÜİK’E ALINMAMIŞTI

Kılıçdaroğlu, daha önce de Milli Eğitim Bakanlığı ve Türkiye İstatistik Kurumu’ndan randevu istemiş ancak yanıt alamamıştı. MEB’e ve TÜİK’e giden Kılıçdaroğlu içeri alınmamıştı.