Partisinin eğitim merkezinde, gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulunan Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu'nun gündeminde, vekillikleri düşürülen DTK Eş Genel Başkanı ve HDP Hakkari Milletvekili Milletvekili Leyla Güven,  HDP Diyarbakır Milletvekili Musa Farsioğulları ve CHP Parti Meclisi Üyesi, Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Enis Berberoğlu'nun tutuklanmaları, Ayasofya'nın ibadete açılması, erken seçim tartışmaları ve Libya'daki gelişmelere vardı.

'VEKİLLERİN TUTUKLANMASI İLE DİĞER ÖNEMLİ PROBLEMLER UNUTULDU'

Üç ismin milletvekilliğinin düşürülmesini eleştiren Karamollaoğlu, tutuklamalarla diğer önemli problemlerin unutulduğunu vurguladı:

"Üç milletvekili hapse atıldı birden bire... Normalde dönem sonuna kadar bekletilmesi icap eden bu karar aniden, baskın tarzında geldi kabul edildi ve milletvekilleri tutuklandı. Bu bir başarı değil, bu gündemde değil herkes bundan bahsediyor, diğer önemli problemler unutuldu."

'KAYBIN ÇOK DAHA BÜYÜK OLMAMASI İÇİN ERKEN SEÇİM YÖNÜNDE ADIM ATABİLİRLER'

Erken seçim tartışmalarına ilişkin soru üzerine Karamollaoğlu, normalde yakında bir erken seçim beklemediğini ancak siyasi iktidarın gücünü kaybettiği hissettiği anda böyle bir adım atabileceğini ifade etti:

"Bu oylar böyle olduğu müddetçe erken seçime gitmezler. Niye gitsinler ki? Kaybedecekleri bir seçime iktidar hiçbir zaman girmez. Hep şunu söyledik normalde yakında bir erken seçim beklemiyorum. Ancak iktidar her geçen gün gücünü kaybettiğini hisseder, attığı bazı adımların da kamuoyunda kendisi için müspet bir hava oluşturulmasına vesile olduğunu hissederse kaybın çok daha büyük olmaması için bu yönde bir adım atabilir."

'AYASOFYA'NIN İBADETE AÇILMASI MİLLETİN ARZUSUDUR'

Ayasofya'nın ibadete açılmasına yönelik tartışmalara da değinen Karamollaoğlu, Ayasofya'nın ibadete açılmasının milletin arzusu olduğunu söyleyerek, "Fatih Sultan Mehmet Han'ın da vasiyetini yerine getirecek bir tarzda ibadete açılmasının doğru olduğu kanaatindeyiz" dedi:

"Biz bunu tarihi bir, bize emanet olarak görmek mecburiyetindeyiz. Tabii bazılarının çıkıp 'Yok müze mi olacak, yok efendim cuma günü Müslümanlar namaz kılsınlar, pazar günü de Hristiyanlar....' Böyle saçmalıklara itibar edilmez. Burası ibadete açılıyorsa açılması icap eder, konuşulması değil, yıllardır konuşuyoruz. Yeri geldiği zaman bunu gündeme getirip konuşulanlar ağır kelimelerle itham ediliyor, yeri geldiği zaman da başka konular konuşulmasın diye Ayasofya gündemde tutuluyor. Ayasofya'nın ibadete açılması milletin arzusudur. Fatih Sultan Mehmet Han'ın da vasiyetini yerine getirecek bir tarzda ibadete açılmasının doğru olduğu kanaatindeyiz."

'HÜKÜMET LİBYA'DA TUTARLI BİR TAVIR SERGİLEDİ'

Libya'daki gelişmelere ilişkin de değerlendirmelerde bulunan Saadet lideri, "Dış politikada attığımız birtakım yanlış adımlar oldu ancak Libya'da atılan adımlarda hükümet tutarlı bir tavır sergiledi ve yaptığı anlaşmalar hakikaten ülkemize de Libya'ya da fayda sağlayacak bir boyuta erişti" dedi.