Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, partisinin genel merkezinde düzenlediği basın toplantısı düzenledi.

Toplantıda, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu yaptıklarına görüşmeye değinen Karamollaoğlu, ittifak konusunun gündeme gelmediğini söyledi.

Karamollaoğlu, “Ben çok açıkça söyledim, Sayın Kılıçdaroğlu bir nezaket ziyaretinde bulundu. Bizim ittifak diye bir konu gündemimizde kesinlikle yok, bunun bilinmesini istiyorum” dedi.

Yerel seçimlerin ittifak yapılabilecek seçimler olmadığını savunan Karamollaoğlu, “Kanaatimizi de çok açık ve net olarak söyledik ki mahalli seçimler genel merkezler tarafından yapılacak ittifakların oluşturulacağı seçimler değildir. Genel seçimlerdeki ittifak, adeta anayasanın bir zorlaması neticesinde yapılmış bir ittifaktı. Yüzde 10 barajı vardı. Barajı geçebilmek alınan oyların daha fazla değer kazanmasını sağlayabilmek için böyle bir teşebbüste bulunulmuş ve adım atılmıştı” diye konuştu.

‘BÜTÜN ÇATIŞMALARIN SON BULMASINI DİLİYORUM’

Rusya ve Ukrayna arasındaki gerilimi değinen Karamollaoğlu, “Ukrayna ve Rusya arasında uzun zamandır ciddi bir kriz söz konusu. Bu kriz geçtiğimiz Pazar günü tekrar gün yüzüne çıktı.

Bölgemizde savaş ve çatışmanın yayılması bu coğrafyanın asil unsurları için kan ve göz yaşından başka bir şey getirmeyecektir. Yeryüzünde yaşanan bütün çatışma ve savaşların son bulmasını temenni ediyorum” ifadelerini kullandı.

‘ASGARİ ÜCRETE ENFLASYON ORANINDA ZAM YAPILMALI’

Hükümetin ekonomi politikalarını eleştiren Karamollaoğlu, “İktidar yaşanan ekonomik krize komik tedbirler almaktan başka bir şey yapamıyor. Çarşı, pazar her geçen gün daha da ateş pahası oluyor. Ürünlerin gramajı düşürülüyor, fiyatlar artıyor. Ne yazık ki Türkiye’nin bu ekonomi yönetimini taşıması mümkün gözükmüyor” dedi.

“Çiftçimiz, sanayicimiz, işçimiz kan ağlıyor” diyen Temel Karamollaoğlu, “İnsanlarımız ay sonunu getiremiyor. Önümüzdeki günlerde Asgari Ücret Tespit Komisyonu toplanacak. Biz şimdiden uyarılarımızı yapmak istiyoruz. Bugün Türkiye’de yoksulluk sınırı 6 bin 328 TL, açlık sınırı ise 1972 TL’dir. Önerimiz asgari ücrete enflasyon oranınca zam yapılması ve asgari ücretten vergi alınmamasıdır” şeklinde konuştu.