Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, partisinin genel merkezinde gündemi değerlendirdi.

HDP’nin büyük şehirlerde aday göstermeme kararına değinen Karamollaoğlu, “HDP kararını yorumlamak bize düşmez. Onlar da bir siyasi partiler belli bir politika izliyorlar. Kazanamayacağını bildikleri yerde aday çıkarmak istemiyorlar demek ki. Nasıl Cumhur İttifakı bazı yerlerde birbirlerini desteklemek için aday göstermiyorsa burada da aday göstermeme yoluna gidiyorlar. HDP’nin oylarının kimsesinin çantasında olduğunu düşünmüyorum. Bizim Kürt asıllı vatandaşlarımızdan Ak Parti’ye ciddi destek var. Diğer partilere de ciddi destek var. CHP’ye, Saadet Partisi’ne de İYİ Parti’ye de var” dedi.

Haftalık basın toplantısında konuşan Karamollaoğlu, pazar günü gerçekleştirdikleri aday tanıtım toplantısına değindi.

 “Biz adaylarımıza o gün cepsiz ceket giydirdik.  Çünkü Milli Görüş belediyeciliğinin en temel umdesi çalmadan çalışmaktır” diyen Karamollaoğlu, “Ayrıca o gün programımızı canlı yayınlamak bir yana haberini dahi yapmayan TRT’yi de esefle kınıyorum. TRT sadece bir devlet kanalı değildir bu milletin bu ülkenin kanalıdır ve tarafsızlık ilkesine göre hareket etmek zorundadır” ifadelerini kullandı.

Türkiye ekonomisini değerlendiren Karamollaoğlu, “Bugün iktidar sahipleri içinde bulundukları konfor ve rahatlıktan dolayı krizi hissetmiyor olabilir. Fakat vatandaşın canı yanıyor, manav raflarında bir kilogram patlıcan 13-14 lirayı, bir kilogram soğan 17-18 lirayı görmüş durumda. Birçok meyve ve sebze 10 ile 20 lira arasında bir fiyat rakamını gördü. Bu ülkede soğan fiyatları artıyor soğan üreticisi suçlu oluyor. Defalarca söyledik bugün fiyatların artmasının tek sebebi iktidarın 16 yıllık tarım politikasının iflas etmesinin sonucudur. Çiftçinin girdileri ucuzlamadıkça fiyatlar ucuzlamaz. Çiftçinin girdisinin ucuzlaması için ise tarıma tam manası ile destek verilmelidir” dedi.

Karamollaoğlu’nun basın toplantısından öne çıkanlar başlıklar şöyle:

‘KONKORDATO İLAN ETMESİ GEREKEN AK PARTİ’

Gelinen noktada ülkenin büyük ticari kurumları bir konkordato ilan ediyor hatta bazıları iflas etmeye başladı. Küçük esnafın hali ise bundan farklı değil. Problemi çözmesi gereken iktidar sadece başkalarını suçlayıp bir seçimi daha kazanmanın hesabını yapıyor. Herkes bilmeli ki bugün esnafımız, üreticimiz, ticari firmalarımızdan ziyade konkordato ilan etmesi gereken merci AK Parti iktidarının bizatihi kendisidir. Ekonomiyi idare edemiyor, devleti yönetemiyor. Kendileri iş başında kalmaya ısrar etseler de 31 Mart bu konkordato ilanının tescili olacaktır. Aziz milletimiz Dürüst Başkan Dürüst Yönetim anlayışına önce yerel yönetimlerde anahtarları teslim edecek. Ardından ise ilk genel seçimlerde iktidarın anahtarlarını teslim edecektir.

‘BİNALİ YILDIRIM’A TEŞEKKÜR’

Binali Bey’e de yakışan bir tavır oldu. Bunu baştan söylese ne kadar güzel olurdu. Baştan spekülasyonlara girmezdi insanlar.

‘KUYTUL HANGİ GEREKÇE İLE TUTUKLANDI’

1 yıldır tutuklu bulunan Alparslan Kuytul geçtiğimiz hafta mahkeme tarafından verilen tahliye kararıyla serbest bırakıldı. Akabinde ise serbest bırakılmasının üzerinden 24 saat geçmeden tekrar gözaltına alınıp tutuklandı bunun yanında birde hanımı gözaltına alınıp serbest bırakıldı. Şimdi sormak istiyorum mahkemenin tahliye kararı verip serbest bıraktığı bir insan hangi gerekçe ile tekrar tutuklanır? Bu yapılan muamele tutarsızlıktır. Bir ülkenin adaleti bu kadar zedelenmemelidir.