Koronavirüs salgınına ilişkin gelişmeleri tedbirler kapsamında evinden yakından takip eden ve parti çalışmalarını kurmaylarıyla birlikte video konferansla gerçekleştiren Saadet Partisi lideri Temel Karamollaoğlu, salgın sürecini ve AKP hükümetinin bu süreçteki adımlarını değerlendirdi.

Yeni infaz yasasını da değerlendiren Karamollaoğlu, yeni düzenlemenin Anayasa Mahkemesi tarafından reddedileceği görüşünde. SP lideri, salgında iktidarın ‘ekonomik tedbirlerine’ ilişkin de, dünya genelinde ülkelerin ekonomik büyüklüklerinin ortalama yüzde 10 civarlarındaki destek paketlerine göre yüzde 2 civarında kalan paketin yetersiz olduğu kanaatinde. Karamollaoğlu, ‘İnsanların elinde avucunda bir şey kalmadı’ vurgusu yaptı.

“İktidar bu süreçte sınıfta kaldı” diyen Karamollaoğlu'nun, Sözcü’den Müslim Evci’ye yaptığı gündeme dair açıklamaları şöyle:

‘DÜNYA ÜLKELERİNİN EKONOMİ PAKETLERİNİN YANINDA BİZİMKİSİ YETERSİZ’

“-Yanlış yönetim anlayışı sebebiyle zaten krizde olan ekonomimiz, bu salgınla birlikte maalesef en zor dönemlerden birini yaşamaktadır. Sadece ülkemiz değil, dünyadaki bütün ülkeler ve yönetimler, bu salgın sebebiyle büyük bir imtihan vermektedirler.

-Dünya genelinde ülkelerin ekonomik büyüklüklerinin ortalama yüzde 10 civarlarındaki destek paketlerine göre yüzde 2 civarında kalan paketin yetersiz olduğu kanaatindeyiz. İnsanların elinde avucunda bir şey kalmadı.

-Açıklanan ekonomik tedbirler gösteriyor ki; iktidar, insanımızın derdine, sıkıntısına çok ama çok uzak durmaktadır. ‘Evde kal' dediğiniz bu insanlar, kiralarını, faturalarını, borçlarını nasıl ödeyecek, ailelerinin masraflarını nasıl karşılayacak adeta iktidarın gündeminde değil…”

‘EVİNE EKMEK GÖTÜREMEYEN VATANDAŞINA BANKANIN ADRESİNİ GÖSTEREN DEVLET OLMAZ'

“-İnsanlarımız yine bankalara mahkûm ediliyor. Yazıktır, günahtır! Evine ekmek götüremeyen vatandaşına bankanın adresini gösteren devlet olmaz. Özetle, iktidar bu sürecin ekonomik ve sosyal boyutunu yönetmede her yönüyle sınıfta kalmıştır.

‘MİLLET YARDIM BEKLİYOR, İKTİDAR ÇIKIP MİLLETTEN YARDIM İSTİYOR’

“-Böyle bir süreçte millet, devletinden yardım beklerken, bir iktidar çıkıp da milletten nasıl yardım ister? Bu millet, bugüne kadar üzerine düşen ne varsa yerine getirdi. Umarız iktidar da artık iktidar olmanın gereğini yerine getirir. Yaşadığımız bu süreçte anlaşıldı ki iktidar yaşadıklarımızdan hiç ders çıkarmıyor.”

KARAMOLLAOĞLU’NDAN ‘SİZ NE YAPARDINIZ?’ SORUSUNA YANIT

Temel Karamollaoğlu, “Siz olsanız coronayla mücadele ne yapardınız?” sorusuna şu yanıtı verdi:

“-Bir an evvel tüm israf kalemlerini durdururduk. Her vatandaşa, ayrım yapmaksızın, 1000 TL nakdi destek verirdik. Merkezi yönetim ile belediyelerin çatışmasını değil, eş güdüm halinde çalışmasını temin ederdik.

-Evdeyim ama açım' diyen insanlara, devletin sopasını değil, şefkat ve merhamet elini uzatırdık.”

'İNFAZ YASASI AYM'DEN DÖNER'

Saadet Partisi lideri, yeni infaz yasası için ise şöyle dedi:

“Kabul edilen yasa bu haliyle; anayasanın eşitlik ilkesine de aykırıdır. Anayasa Mahkemesi'nden dönecektir.”

‘KARAMSARLIĞA KAPILMAYIN, BU ZOR GÜNLER GEÇECEK’

Karamollaoğlu, korona günlerinde çalışmalarını evinden yürüttüğünü belirterek, şu mesajı verdi: “Biz ‘Önce Sağlık' anlayışı ile hareket ediyoruz. Gerek hijyen, gerekse izolasyon konusunda önerilere titizlikle uyuyoruz. Elbette parti çalışmalarımız da yoğun bir şekilde devam ediyor. Ayrıca bütün teşkilatlarımıza talimat gönderdik. Çevrenizde ihtiyaç sahibi olan herkese ulaşın diye. Karamsarlığa kimse kapılmasın. Bu zor günleri aşacağız."