Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Saadet Partili Oğuzhan Asiltürk'ü ziyaretini “ne çok küçümsemeye ne de abartmaya gerek olmadığını” söyledi. Karamollaoğlu, Cumhur İttifakına katılacakları iddiaları içinse "Suni gündem oluşturmak, Türkiye'de düşünür geçinenlerin bir numaralı becerisi. Onu iyi yapıyorlar ama o bir netice doğurmaz" açıklamasını yaptı.

Karamollaoğlu, parti Genel Merkezi'nde düzenlen haftalık basın toplantısında gündemi değerlendirdi. Karamollaoğlu, konuşmasının ardından basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Karamollaoğlu’nun açıklamaları şöyle:

"BİR DİYALOG, BİR ADIM ATILMIŞ. NE KÜÇÜMSEMEYE NE DE ABARTMAYA GEREK YOK"

" Her görüşten, her siyasi partiden ve her siyasi anlayıştan insanlarla ülkemizin sorunlarını görüşmeye ve çözüm yolları aramaya devam edeceğiz. Sayın Cumhurbaşkanının, Yüksek İstişare Kurulu Başkanımız Oğuzhan Asiltürk’ü ziyaretini de bu çerçevede değerlendiriyoruz. Bir diyalog kurulmuş, bir adım atılmış, bir ziyarette bulunulmuş bunu ne çok küçümsemeye ne de abartmaya gerek olmadığı kanaatinde olduğumuzu da ifade etmeden geçemeyeceğim. Biz bazı konuları gündeme getirirken ülkemizin esas meselelerini bir kenara iteleyemeyiz.

"ALLAH AKIL FİKİR VERSİN"

"Görüşmeye ihtiyacımız var, konuşmaya, meseleleri müzakere etmeye ihtiyacımız var. Kimisi çıkıyor darbe diyor kimisi çıkıyor başörtüsünü kendisine göre yeniden gündeme getiriyor. ‘Allah akıl fikir versin’ demekten başka çare bulamıyorum, ama bu yaklaşımla hepimizi biliyoruz ki ülkemizin sorunları çözülemez ülkemizin yaralarına merhem olunamaz."

"BAŞKALARINA PEŞKEŞ ÇEKİLİYOR ADETA"

"Gerek ABD’de yaşanan son süreçte, gerekse Whatsapp ile ilgili tartışmalar birdenbire farklı bir noktaya çalıştı. Teknoloji şirketlerinin bireylerin verilerini depolaması ve bu verileri kendi çıkarları doğrultusunda kullanması, yeri geldiğinde istihbarat örgütlerinin ve ticari amaçlı bu bilgilerin kullanılması hakikaten endişe verici bir boyut kazandı. Herkes endişeli. Bir haberleşme portalını kullanıyor, ondan sonra da sadece orası için verdiği bilgiler başkaları tarafından da kullanılabiliyor, başkalarına peşkeş çekiliyor adeta. Kapitalizmin insanı her haliyle bir meta olarak gören yaklaşımının insanlığa fayda vermeyeceğini özellikle vurgulamak istiyorum. Burada çözüm her alanda bağımsız bir ülke olabilmek, kendi teknolojik altyapımızı kendimizin oluşturmasını sağlamak, bu tedbirleri almak, bu adımları atmak bu konunun önüne geçilmesinin en önemli tarafıdır diye düşünüyorum."

"SUNİ GÜNDEM OLUŞTURMAK TÜRKİYE'DE DÜŞÜNÜR GEÇİNENLERİN BİR NUMARALI BECERİSİ"

Karamollaoğlu, bir gazetecinin Cumhur İttifakına katılacakları yönündeki iddiayı anımsatması üzerine şu yanıtı verdi:

"Kimsenin düşüncesine, fikrine, sözüne ket vuracak halimiz yok. Herkes istediği gibi yorumlar. Biz Türkiye’de siyasi partiler arasında farklı görüşe sahip, insanlar topluluklar arasında mutlaka bu görüşmelerin benzer görüşmelerin yapılmasından yanayız. Bunu da bu kapsamda bir adım olarak görüyoruz. Böyle bir adımın atılmış olmasını memnuniyetle karşılıyorum, garipsemiyorum da. Ama bu bir ittifak manasına, hemen kararlar verilmiş, atılmış bilmem neler olacakmış, medyada zaten bunlar, herkesin kafası bu gibi noktalara gelince bayağı hızlı çalışıyor.  Suni gündem oluşturmak Türkiye'de düşünür geçinenlerin bir numaralı becerisi. Onu iyi yapıyorlar ama o bir netice doğurmaz."

"CEZAYI MİLLET KESER"

CHP'nin Merkez Bankası’nın rekor düzeyde eriyen rezervleri nedeniyle eski Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’ın yargılanması gerektiği yönündeki soru önergesinin anımsatılması üzerine ise Karamollaoğlu, "Bu kurumlar yolsuzluk varsa üzerine giderler. Ama yanlış politikaları, bu tip kurumlar gündemlerine alıp bir ceza kesemezler. Bu tip yanlış politikaların cezasını millet keser" dedi.