İhraç kararı mahkeme tarafından reddedilen İYİ Parti Milletvekili Ümit Özdağ, İYİ Parti'den tehditler aldığını iddia etti. Özdağ, HDP'nin kapatılması gerektiğini savundu.

Partisinden ihraç kararı mahkeme tarafından reddedilen İYİ Parti Milletvekili Ümit Özdağ, Meclis'te basın toplantısı düzenledi. "İYİ Parti beni basın yoluyla tehdit ediyor" diyen Özdağ, "Muğla’ya gidersen gereken yapılacak diye haber gönderiyorlar. Muğla teşkilatından 45 kişiyi ziyarete gideceğim için istifaya zorladılar" ifadelerini kullandı. 

Mahkeme kararına herkesin saygı duyması gerektiğini söyleyen Özdağ, Muğla İl Başkanını ziyaret edeceğini duyurdu.

ALTAY'A YANIT: KASABA POLİTİKACILIĞI

CHP Grup Başkanvekili Engin Altay'ın, " İYİ Parti içine atılmış bir fitne" yönündeki açıklamasına yanıt veren Özdağ, "En basit ifadeyle kasaba politikacılığıdır" diye konuştu.

Özdağ, "Engin Altay acaba İYİ Parti tüzüğünü okudu mu? İhraç kararını ve içindeki belgeleri okudu mu? Sanırım iki soruya vereceği cevap hayır olacaktır. Üçüncü bir belge daha var. Mahkemenin kararı. Bunları okumadan böyle bir açıklama yapmak, en basit ifadeyle kasaba politikacılığıdır" dedi.

Yerlerine kayyım atanan HDP'li belediye eş başkanlarının 'terör' bağlantıları olduğunu öne süren Özdağ, Altay'ı hedef alarak, "HDP’li vekillerin hukukunu da savunuyor da, Türk milliyetçisi, Atatürkçü Ümit Özdağ’ın hukukunu savunmuyor, siyasi bir iftira ile infaz ediyor. Altay, beni AKP Genel Başkanı Erdoğan’ın fitne aracı olarak suçluyor. Kendisine Türk milleti önünde en içten teessüflerimi bildiriyorum" ifadelerini kullandı.

ALTAY'I VE HDP'Yİ HEDEF ALDI

Özdağ, "Engin Altay benim AKP’ye ve Erdoğan’a karşı verdiğim siyasi mücadelenin 10’da birini vermemiştir. Kirli referandum gecesi, ben oyların hesabını sorarken ne Engin Altay oradaydı ne de arkadaşlarından biri oradaydı" diye konuştu.

HDP'NİN KAPATILMASINA DESTEK

AKP'nin Cumhur İttifakı ortağı MHP'nin "HDP kapatılmalıdır" söylemlerine de destek veren Özdağ, "HDP gerçek bir siyasi parti değildir. Atılması gereken adım HDP’nin kapatılması olmalıdır elbette" dedi.