İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Bahadır Erdem, Cumhurbaşkanına hakaret suçunu İYİ Parti olarak Türk Ceza Kanunu’ndan kaldıracaklarını söyledi.

Erdem, Bilgi Üniversitesi öğrencisi ve İYİ Parti Gençlik Kolları üyesi Alp Emeç’in Sedef Kabaş’ın ““Öküz saraya çıkmakla kral olmaz ama saray ahır olur” paylaşımını alıntıladığı için tutuklanması dolasıya İYİ Parti il başkanlığında yapılan açıklamaya katıldı.

Erdem, burada yaptığı konuşmada, İYİ Parti olarak Cumhurbaşkanına hakaret suçunu Türk Ceza Kanunu’ndan kaldıracaklarını belirterek, şunları söyledi: “Recep Tayyip Erdoğan fikir suçundan dolayı bundan 20 sene önce hapse girdi ve bunun mağduriyeti ile başbakan oldu,seçim kazandı. Şimdi ne değişti de Recep Tayyip Erdoğan vatandaşlarıyla kavgalı, davalı hale geldi. Cumhurbaşkanına hakaret suçunu İYİ Parti olarak Türk Ceza Kanunu’ndan kaldıracağız. Bu bizim parti ilkelerimizde de Güçlendirilmiş Parlamenter ilkelerinde, altılı masanın ilkelerinde de var. Hakaret suçu Türk Ceza Kanunu’nda var. Ayrıca Cumhurbaşkanına hakaret suçunun Türk Ceza Kanunu’nda düzenlenmesine gerek yok.”