İYİ Parti Grup Başkanvekili Lütfü Türkkan, Ankara'ya yürümek isteyen Somalı madencilere jandarma müdahalesini eleştirdi. Türkkan, “Daha dün İzmir depreminde arama kurtarmaya yaptıkları katkılarından dolayı kahraman ilan etmiştiniz. Şimdi ne oldu. Dün kahramandılar, bugün terörist mi oldular" dedi.

Türkkan, TBMM’de düzenlediği basın toplantısında İzmir'de yaşanan deprem faciası nedeniyle yaşanan ölümlerden iktidarın sorumlu olduğunu söyledi. Türkkan'ın açıklamasından satır başları şöyle:

DÜN KAHRAMAN, BUGÜN TERÖRİST Mİ OLDULAR?

Depremin yaşandığı 30 Ekim günü İzmir’e yardıma gelenler arasında Soma’da direnişte olan tazminat mağduru maden işçileri de vardı. Eylemlerini yarıda bırakan madenciler kazma kürekleriyle arama kurtarma çalışmalarına katıldılar. ‘Bize burada ihtiyaç kalmadığında direniş alanımıza da geri döneceğiz’ demişlerdi. 24 gündür eylem yapan Somalı tazminat mağduru maden işçileri sorunlarına hala çözüm bulunmadığı gerekçesi ile ikinci defa Ankara’ya yürümek isteyince jandarma izin vermedi ve müdahalede bulundu. Daha dün İzmir depreminde arama kurtarmaya yaptıkları katkılarından dolayı kahraman ilan etmiştiniz. Şimdi ne oldu. Dün kahramandılar, bugün terörist mi oldular.

UMARIM BUNDAN SONRA APARTMAN YERİNE MEZARLIK İNŞA EDİLMEZ

Deprem gerçeği ile yüzleşmemiz gerekli. Hepiniz biliyorsunuz ki hayatını kaybeden insanların sorumlusu deprem değil, 1999 depreminden bu yana sorumluluklarını yerine getirmeyen yöneticiler ve müteahhitlerdir. Umarım bundan sonra İktidar apartman diye mezarlık inşa edilmesine izin vermez ve gerekli adımları atar. 

ÖZTRAK YANITI, BİRAZ YÜZ BİRAZ ASTAR

Bir de 1939 Erzincan depremini hatırlatmış ve o dönemde Faik Öztrak’ın babasının İçişleri Bakanı olduğunu söylemiş. Sayın Cumhurbaşkanı İzmir’de kayıtlara girmiş ilk deprem M.Ö. 26 yılında yaşanmış daha sonra M.S. 7. Yüzyılda da 7 büyüklüğünde deprem yaşanmış Sayın Cumhurbaşkanı şimdi bu depremlerin failleri kim bunu araştırmalı. El insaf; 18 yıldır iktidardasınız 36.9 milyar dolar deprem vergisi topladınız hiçbir şey yapmadınız 1939’daki Erzincan depremini söylüyorsunuz. İnsanda biraz yüz ister, insanda biraz astar ister.(ANKA)