İsveç Parlamentosu Başkanvekili Lotta Johansson Fornarve, İsveç Sol Parti Dış İlişkiler Sorumlusu Håkan Svenneling ve Uluslararası Sol Forum (VIF) yöneticisi Jonas Kårling, Halkların Demokratik Partisi (HDP) Kadın Meclisi’ni ziyaret etti. 

HDP Dış İlişkiler Komisyonu Eş Sözcüsü Feleknas Uca, HDP Kadın Koordinasyonu üyeleri Rojda Bedia Akkaya ve Latife Demirci Kahya heyeti karşıladı. 

Fornarve, ziyarette İsveç’teki kadın mücadelesi hakkında bilgiler paylaştı. Kadınların ortak mücadelesine vurgu yapan Fornarve, özellikle HDP’li kadınların Türkiye’de yürüttüğü mücadele hakkında bilgi sahibi olmak istediklerini söyledi.

HDP’li Rojda Bedia Akkaya ise, HDP’nin bir kadın partisi olduğunu belirterek, Kadın Meclisi’nin çalışmaları hakkında bilgi verdi. Akkaya, kadın dayanışmasının önemine vurgu yaparak, HDP’li kadınlar olarak sorumluluklarının arttığını dile getirdi.

MECLİS GRUBU DA ZİYARET EDİLDİ

İsveç’ten gelen heyet, daha sonra HDP Meclis Grubu’nu ziyaret etti. Heyet, HDP Grup başkanvekilleri Meral Danış Beştaş ve Saruhan Oluç, Meclis İdare Amiri Mahmut Toğrul ve Dış İlişkiler Komisyonundan Sorumlu Eş Genel Başkan Yardımcısı Feleknas Uca karşıladı.  

Heyet, HDP'ye yönelik gözaltı operasyonlarını kınadıklarını belirterek, dayanışma mesajlarını iletti.(MA)