Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Yalova eski Milletvekili Muharrem İnce, bir süre önce ilan ettiği “Bin Günde Memleket Hareketi”ni Sivas Kongresi'nin yıl dönümünde Sivas'tan başlattı. Ancak İnce’ye ilgi az oldu.  Kendisini dinlemeye gelen az  sayıdaki insana seslenen İnce, verdiği mesajlarında Türkiye’nin kucaklaşmaya ihtiyacı olduğunu söyledi.

İnce,  “İktidar gitmekten korkuyor, muhalefet de ‘vatandaş ne der’ deyip ondan korkuyor. Böyle bir ortamda Sivas’tan yola çıkıyoruz. Dokunsan yıkılacak bir iktidar var ama muhalefet korkuyor. Biz kutuplaşma yerine kucaklaşmayı önereniz” dedi.

‘MUHALEFET HAREKETİ DEĞİLİZ’

Muhalefet hareketi olmadıklarını yineleyen ve dertlerinin gelecek olduğunu söyleyen İnce, şöyle devam etti: “Bizim derdimiz gençlerin beyin göçünü engellemektir. Biz her türlü ayrımcılığa karşı dik duranlarız. Biz demokrasi ve özgürlük neferleriyiz. Cumhuriyet’in değerleriyle oynanamaz. Prangaları kırıp maviliklere yelken açacağız. Türkiye’yi dijital üretim merkezi yapacağız. Tersine beyin göçünü başlatacağız. Milletimizle gönül köprüsünü kuracağız. Gelecekten kaygı duyanları Memleket Hareketi’ne davet ediyorum. Atatürk’ü kabul etmeyenleri hareketimizde istemiyoruz. 92 parti var kimse finansörlerini sormuyor ama bize soruyorlar. Bir tane kiraladığımız bu otobüs var, 10 yaşında. Sadece otobüs kiraladık, finansörümüz yok. Bize milyon dolarlar lazım değil, bize yürek lazım, cesaret lazım.”

İnce, Sivas’a hareketi öncesinde yaptığı İstanbul’da basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

‘ÇOCUKLAR BENDEN HESAP SORMASINLAR’

CHP’den ihraç edilmesi için bir parti üyesinin dilekçe verdiği iddialarına ilişkin soru üzerine İnce, “Benim böyle kaygılarım yok, böyle korkularım yok. Onları ben çoktan unuttum. Ama bir kaygım ve korkum var. Gelecekte amca, ağabey, dede, Muharrem Bey, ‘Ya memleket yanarken, memleket kuşatılmışken sesini çıkarmadın, bir kırmızı plakaya, bir grup başkanvekilliğine, bir milletvekilliğine razı oldun, kenara çekildin’ demesinler. Çocuklar gelecekte benden hesap sormasınlar yeter. Gerisi önemli değil” yanıtı verdi.(MA)