Yarın (23 Haziran 2019) tekrarlanacak İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimi öncesinde Üsküdar'da yurttaşlara seslenen CHP'nin adayı Ekrem İmamoğlu, "Ne çok yormuşlar bizi görüyorsunuz değil mi? Ne yazık ki ayrıştırıcı bir dille oy için yapamayacakları şey yok" dedi.

İmamoğlu'nun açıklamalarından satır başları şöyle:

“Bir hatamız var ise hakkınızı helal edin. Üsküdar'da şunu söyleyelim, kötü sözden usanmadınız mı, bağıran çağıran siyasetçiden yorulmadınız mı? Yorulduk. Ayrıştırıcı dille yapamayacakları şey yok. Biz hep kalpten davrandık. Siyaseti ahlakla birleştirdik.

Size söz veriyorum, İstanbul'da sevgi kazanacak. İstanbul hepimize ait bir şehir. Neden bu fırtına kopuyor? Dünyanın her yerinde şehirlerinde yönetim değişebilir. İstanbul'da bilmediğimiz neler çeviriyorsunuz. Neden bu kadar bağırış çağırış? Göreceksiniz onların bu şehrin niyetlerini bir avuç insanla paylaşıyorlar, biz bu nimetleri sizlerle paylaşmaya geliyoruz.

BU ŞEHİRDE ADALET OLACAK 

Bu şehrin insanlarının her türlü ihtiyaçlarını biliyorum. Size söz veriyorum bu şehrin çocukları için çalışacağım. Bu şehrin enerjisi, heyecanı, gençleri için çalışacağım. Göreceksiniz çok güzel işler için bu şehrin kadınları için çalışacağım. En öncelikli konu bu şehirde her yönüyle adalet olacak. Partizanlığı söküp atacağız oradan.

Biz İstanbul'u eş, damat ile değil, milletle yöneteceğiz. Bu şehrin o kadar iyi yetişmiş gençleri var ki o gençlerin Ekrem abisi olmaya geliyorum.

Partisini sormayacağız kimseye insan diyeceğiz. Git partiye üye ol gel demeyeceğiz.

GECE GÜNDÜZ ÇALIŞACAĞIZ 

Tek duam beni Allah’ım Türkiyeme mahcup etme diyorum. AK Partili hemşerilerime bile adaleti göstereceğiz. Bu seçimde has evladı olduğum CHP'den değil herkesten oy almaya geliyorum. Vicdanıyla AK Partili, HDP'li hemşerilerim de oy verecek. Hiç endişeniz olmasın, gece gündüz çalışacağız. Sorumluluğumuz büyük gençliğimiz var. İstanbul'un sıkıntıları var ama olsun cesaretimiz var. İnsanları küsmüş ama olsun adaletimiz var. Adaletimizle geliyoruz.

İstanbul'da Pazartesi günü hayat değişecek. Bu şehri içimdeki tüm güzel duygularla insanları barıştırmaya geliyorum.

Son bir iki haftaki içindeki zehri bu sürece akıtanlar var. Başta sahsım olmak üzere iftira edenler var. Onlara artık devlet adamlığınızı yapın diyorum. Yarınki seçimde seçimin güvenliğini sağlayın diyorum. Yarın önemli gün. Özellikle yarın milyonlarca İstanbullunun sandığa akacağını görüyorum.

İsrafın son bulması için tasarrufla bu şehrin daha çok zenginleşmesi için şehrin garibanına mazlumunun sorunu çözmek için hep birlikte yarın haktan hukuktan adaletten yana oylarımızı kullanmaya hazır mıyız?

İçinizi rahat tutun. Her kese güler yüzünüzü gösterin. Münakaşaya girmeyin. Kötü konuşanlar olabilir. Sakın oralı olmayın. Gülün geçin. Umursamasın bu çok önemli. Bizimle beraber bu süreci takip edin. Göreceksiniz bu kardeşiniz yarın yine hak yedirmeyecek."(MA)