Bir TV kanalına konuşan HÜDA PAR Genel Başkan Vekili Zekeriya Yapıcıoğlu, “Kürt sorunu anayasada çözülebilir. Kürtler de bu cumhuriyetin kurucuları olarak kabul edilmelidir. Bu devletin sahipleri sadece Türkler değildir. Ayrıca Kürt kimliği anayasada yer almalı, Kürtçe ikinci resmi dil olarak kabul edilmeli ve anadilde eğitim verilmelidir” ifadelerini kullandı.

Öte yandan HÜDA PAR’ın Kürt sorununa ilişkin açıklamalarını değerlendiren uzmanlar, partinin açıklamalarının yerinde olduğunu söylüyor.

Siyasetçi Şeyhmus Dağhan ise, “Kürt sorunu İran, Irak, Suriye ve Türkiye’ye kadar uzanan bir meseledir ve yüzyıllardır devam ediyor. Kürt sorunun ekonomiye dayalı bir sorun olduğunu söylersek, birçok Kürt buna kızacaktır. Diğer yandan HÜDA PAR’ın çağrısı yerindedir, ama AKP’yi etkileyemez. AKP ırkçı bir parti ile siyaset yapıyor, bu gerçeklik dikkate alınmalıdır” dedi.

ERDOĞAN, “KÜRT SORUNU YOKTUR” DEMİŞTİ

AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, önceki hafta partisinin grup toplantısında yaptığı açıklamada, “Bu ülkede Kürt sorunu yoktur. Bu ülkede uzunca bir süre en çok sıkıntıyı Kürtlerin çektiği ama milletimizin tamamına şamil bir özgürlük sorunu, hak sorunu, hukuk sorunu, adalet sorunu var. Bizim ömrümüz insanları inançları, kökenleri, kıyafetleri meşrepleri sebebiyle aşağılayan, hakir gören daha da ötesine geçip baskı ve zulümle değiştirmeye çalışan faşist anlayışla mücadele etmekle geçti” demişti.