Halkların Demokratik Partisi’nin (HDP), Ömer Faruk Gergerlioğlu’nun vekilliğinin düşürülmesi üzerine Meclis’te başlattığı “Adalet Nöbeti”, ikinci gününde devam ediyor. Gergerlioğlu ile birlikte çok sayıda HDP milletvekili toplantı salonunda bekleyişlerini sürdürüyor. Eylemin yapıldığı solana, “Adalet Nöbeti” yazılı pankart asıldı.

Sabah saatlerinde milletvekillerini CHP Konya Milletvekili Abdüllatif Şener ziyaret etti. Şener, hem Gergerlioğlu’nun milletvekilliğinin düşürülmesi hem de kapatma davasının açılması konusunda HDP’ye geçmiş olsun dileklerini iletti.

Prof. Dr. Baskın Oran'da nöbette olan milletvekillerini ziyaret etti. Oran, kaleme aldığı “Dalavera Memet’in Bodrum Tarihi” kitabını Gergerlioğlu’na hediye etti. Oran, ziyarette, “Buraya Yan Yana Grubu’nu temsilen geldim. İnşallah ana muhalefet partisi de en azından örnek alır ve resmi olarak gelir. Telefonla olmaz bu işler” diye konuştu. Gergerlioğlu’na ve HDP’ye dayanışma dileklerini ileten Oran, “Şu anda tarih yazıyorsunuz” dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İstanbul Milletvekili Ünal Çeviköz, Halkların Demokratik Partisi’nin (HDP) Meclis’te sürdürdüğü “Adalet Nöbeti” eylemini ziyaret etti. HDP’li Ömer Faruk Gergerlioğlu’na dayanışma dileklerini ileten Çeviköz, “Hepimiz aynı gemideyiz” ifadesini kullandı.

ESKİ BAKAN HALİS'TEN ZİYARET

Eski Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Ziya Halis, Halkların Demokratik Partisi’nin (HDP) Meclis’te ikinci gününde devam eden “Adalet Nöbeti” eylemini ziyaret etti. Ziyarette yaklaşık yarım saat vekilliği düşürülen HDP’li Ömer Faruk Gergerlioğlu ile sohbet eden Halis, “Ömer Faruk Gergerlioğlu’nun vekilliğinin düşürülmesi haksız ve hukuksuz bir uygulamadır.  Bu durumu kınıyorum” dedi.

‘BU ANTİDEMOKRATİK UYGULAMADAN VAZGEÇİLSİN’

Bu tarz uygulamaların Türkiye’yi demokrasiden daha da uzaklaştırdığına dikkat çeken Halis, “HDP’nin kapatılmasına ilişkin başsavcılığın yaptığı başvurunun iktidarın talimatıyla yapıldığını anlıyoruz. Türkiye’de demokrasi zaten yerlerde sürünüyor da gerçekten kırıntıları varsa o kırıntıları da yok denecek adımdır. Toplumun bunu gerçekten bilmesi ve anlaması için bütün demokrasi güçlerinin çalışmasına, bunu anlatmasına ihtiyaç vardır. Dileğim Türkiye’nin bu antidemokratik uygulamalardan vazgeçmesidir” diye konuştu.