Halkların Demokratik Partisi (HDP) eski Milletvekili Hasip Kaplan, Kürtlerle ilgili ayrımcı ifadeler kullanan İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Yavuz Ağıralioğlu’na yanıt verdi.

Ağıralioğlu, katıldığı bir televizyon programında bazı HDP'lilerin isimlerine ilişkin "Selahattin, Sırrı, Hasip, Fatma, Emine ismini çok görüyorum. Bu topraklardaki aidiyet dünyamızın, kültür dünyamızın isimleridir. O yüzden ben birkaç defa zikrettim ki, ya annelerinizin babalarınızın sizin kulaklarınıza okuduğu bu isimlerin manasına sadakat gösterin, milletin beraberliğine yürüyün ya da yaptığınız şenaate uygun isimler alın kendinize" ifadelerini kullanmıştı.

 ‘HADSİZCE LAFLAR EDİYOR’

Artı Gerçek’e konuşan HDP’li Kaplan, 40 yıllık hukukçu ve 8 yıllık milletvekilliği yaptığını hatırlatarak, Kürt olduğunu ve ismiyle onur duyduğunu söyledi. İsminin Allah’ın sıfatlarından biri olduğunu ifade eden Kaplan, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Babam âlimdi ve bana bu ismi verdi. Biz on bin yıldır Mezopotamya topraklarında yaşıyoruz. Bin yıldan bu yana Türkler de geldi, beraber yaşıyoruz. Ama İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Yavuz Ağıralioğlu televizyonda densiz, cahilce, aptalca, hadsizce laflar ediyor. Şimdi ben bunu ciddiye alayım mı almayayım mı diye çok düşündüm. Ama o kişiye söyleyeceğim; haddinizi bileceksiniz. Kürtler ne katledilecek haşerelerdir ne de ismini yasaklayabileceğiniz bir halktır. Onurlu bir halktır. Tarihte hiçbir zaman büyük İskender’e boyun eğmemiştir. Kimler geldi geçti ama Kürtler boyun eğmedi. Şunu iyi bilin, sizin adınız bir kere kötü, fena. TDK öyle diyor. Yavuz Sultan Selim taht için kardeşini katletti. Sizin geçmişiniz kanlı, siciliniz kötü. Türk intikam tugaylarından, ülkücü ocaklarından gelmişsiniz, İYİ Parti’de Meral Akşener’in yardımcısı olmuşsunuz. Televizyona çıkıp haddinizi aşan sözler ediyorsunuz. Öncelikle sana karşı suç işlediğiniz için sizi affetmeyeceğiz. Teessüf ediyorum Akşener ve Kılıçdaroğlu’na, bunları siz getirip başımıza itiyorsunuz. Bunları lanetliyoruz.”