Halkların Demokratik Partisi (HDP) Merkez Yürütme Kurulu (MYK), Birleşik Mücadele Güçleri'nin İstanbul’da yaptıkları yürüyüş ve açıklamaya dönük polisin müdahalesine dönük yazılı açıklama yaptı.

Açıklamada, yürüyüşe yapılan polis müdahalesinde milletvekilleri ve parti başkanlarının darp edildiği belirtilerek, “AKP-MHP faşizmine kaşı Birleşik Mücadele Güçleri'nin kuruluşunu deklare etmek için İstanbul Kadıköy’de ilçe binamız önünde yaptığımız açıklamaya ve ardından yaptığımız yürüyüşe polis saldırmış, milletvekillerimizi ve siyasi parti başkanlarını vahşice darp etmiştir. DBP Eş Genel Başkanlarını darp eden kolluk güçleri, ESP Genel Başkanı Şahin Tümüklü, Devrimci Parti Genel Başkanı Elif Torun Öneren, HDP PM Üyemiz Cevdet Konak, HDP İl Eşbaşkanımız Elif Bulut, birçok ilçe yöneticimiz, Gençlik Meclisi üyelerimiz ve gelişmeleri takip eden özgür basın çalışanı gazetecilerin de aralarında olduğu 65 kişiyi sokaklarda darp ederek gözaltına almıştır” denildi.

'KORKMAYA DEVAM EDİN'

İstanbul Valiliği ve İçişleri Bakanlığı'nın suç işlediğinin altının çizildiği açıklamada, “Bu saldırı ve gözaltıları yapan Saray polisi, İçişleri Bakanlığı'nın hukuksuz talimatlarıyla hareket ederek halk düşmanlığı yapmıştır. Yargıya talimat veren bu kirli anlayış toplumu nefessiz bırakmaya çalışmakta, demokratik siyaseti boğmaya çalışmaktadır. Demokratik protesto haklarını kullanan Boğaziçili öğrencilerden, Birleşik Mücadele Güçlerine kadar dayanışma içinde olduğumuz tüm alanlarda faşizm üstümüze saldırmaya devam etmektedir. Kadıköy’de yaşananlar iktidarın korkusunu bir kez daha açığa çıkarmıştır. Demokrasi güçlerinin en ufak bir eyleminden tedirgin olan faşist iktidar, her türlü zulmü uygulamaya ne kadar kararlıysa bizler de demokratik siyaset hakkımızı sonuna kadar kullanacağımızı ve mücadeleyi her alanda yükseltmekte kararlıyız. Her müdahalenizin, her vahşice saldırınızın arkasında yüreğiniz de taşıdığınız derin korkunun olduğunu biliyoruz. Şunu diyoruz: Siz korkmaya devam edin, biz cesareti bilenmeye devam edeceğiz” ifadelerine yer verildi.

‘MÜCADELE ETMEYE DEVAM EDECEĞİZ’

Açıklamanın devamı şöyle: “Kadıköy’de yaşananlar faşist iktidarın kirli siyasetinin bir parçasıdır. O sokaklarda bize dayattığınız ablukayı kırmayı tarihi bir görev ve sorumluluk olarak önümüze koyduk. Vazgeçmeyeceğiz. Alanları terk etmeyeceğiz. Her yerde, her alanda; Meclis’te, sokakta, fabrikada, üniversitelerde hep birlikte mücadele etmeye devam edeceğiz.Kadıköy’de yaşanan vahşi saldırı ve gözaltıları kınıyoruz. Hukuksuzluklarınıza ve hedef göstermelerinize son verin. Arkadaşlarımızı derhal serbest bırakın! Demokratik siyaseti sindirmek isteyen politikaların sonuçsuz kalacağını bir kez daha belirtiyoruz. Birleşerek mücadele etmeye ve dayanışma içinde olmaya devam edeceğiz!”