Halkların Demokratik Partisi (HDP) Basın Yayın ve Propaganda Komisyonundan Sorumlu Eş Genel Başkan Yardımcısı Tayip Temel yaptığı yazılı açıklama ile MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin gazeteciler Yıldıray Oğur, Elif Çakır ve Taha Akyol'u hedef göstermesine tepki gösterdi.

“Bahçeli’nin gazeteci ve siyasetçilere yönelik tehditleri linçlere dönüşmektedir” başlığıyla yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Cumhur ittifakı ortağı MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada gazeteciler Yıldıray Oğur, Elif Çakır ve Taha Akyol'u açıkça tehdit etmiş ve hedef göstermiştir. Özellikle son dönemlerde Türkiye’de basın özgürlüğü üzerindeki baskı ve saldırılar korkunç boyutlara varmıştır. Basın emekçileri gözaltı, tutuklama ve işsiz bırakılma gibi tehditlerle yüz yüze bırakılmıştır. Yurttaşların en temel haklarından biri olan haber alma özgürlüğü bu sayede tamamıyla ortadan kaldırılmak istenmektedir. Devlet Bahçeli’nin ve MHP’li yöneticilerin açıktan yaptığı tehdit ve hedef göstermeler sokak ortasında gazeteci ve siyasetçilere dönük toplu linçlere dönüşmektedir. MHP Genel Başkanı yaptığı bu son açıklamasıyla açıkça suç işlemiştir. İnsanların can güvenliğinin ciddi anlamda risk altında olduğu Türkiye’de bu tarz açıklamalar sonuçları çok daha ağır toplumsal felaketlere davetiye çıkarmaktadır.Faşizm, tarihi boyunca hakikati karartmak için bütün söylemini yalan ve çarpıtma üzerine kurmuştur. Bu zihniyetin öncelikle aydınları ve basın özgürlüğünü hedef alması tesadüf değildir. Basın özgürlüğünü tehdit eden bu utanç verici açıklamaları kabul etmiyor ve açıklamanın sahibini en sert biçimde kınıyoruz.”