Halkların Demokratik Partisi (HDP) İzmir İl Örgütü'ne yönelik Onur Gencer (27) isimli bir saldırgan tarafından gerçekleştirilen silahlı saldırı ve bu saldırıda Deniz Poyraz (38) isimli parti çalışanının hayatını kaybetmesine siyasi partilerin genel başkanlarından tepki geldi.

KILIÇDAROĞLU: SALDIRIYI LANETLİYORUM

Saldırı sonrasında sanal medya hesabından açıklama yapan Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "HDP İzmir il binasına yapılan saldırıyı lanetliyorum. Hayatını kaybeden Deniz Poyraz’a Allah'tan rahmet, ailesine başsağlığı diliyorum. Bu senaryoyu daha önce yaşadık, bu kez halkımız yutmaz. Uyarıyorum, kimse bu provokasyonlardan medet ummasın!" dedi. 

BABACAN: HÜKÜMETİN SORUMLULUĞUNDA

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan ise şu açıklamayı yaptı:  "HDP İzmir İl Binasına düzenlenen saldırıyı şiddetle kınıyorum. Saldırıda katledilen Deniz Poyraz’a Allah’tan rahmet, ailesine baş sağlığı diliyorum. Mevcut siyasal şiddet iklimini önlemek, siyasi partilerin ve siyasetçilerin güvenliğini sağlamak hükûmetin sorumluluğundadır."

KARAMOLLAOĞLU: OLAY  AYDINLATILMALI

Saadet Partisi Başkanı Temel Karamollaoğlu ise yaptığı paylaşımda, "HDP İzmir İl Binasına yapılan silahlı saldırıyı şiddetle kınıyor, yaşanan can kaybı nedeniyle başsağlığı diliyorum. Olay tüm yönleriyle aydınlatılmalı, faillere gerekli ceza verilmeli; başta siyasiler olmak üzere herkes şiddeti besleyecek söylem ve davranışlardan vazgeçmelidir" ifadelerini kullandı. 

DAVUTOĞLU: ACİLEN TEDBİR ALINMALI 

Gelecek Partisi Ahmet Davutoğlu da yaptığı paylaşımla saldırıya tepki gösterdi. Davutoğlu, şu ifadeleri kullandı: "İzmir'de HDP İl Binası'na düzenlenen silahlı saldırıyı kınıyorum. Öldürülen Deniz Poyraz'a Allah'tan rahmet, ailesine başsağlığı dilerim. Şiddet kaybetmeye mahkumdur. İktidar siyasete terör gölgesi düşmemesi için acilen tedbir almalıdır."

AKŞENER: AKILLARINI BAŞLARINA ALSINLAR 

HDP saldırısına bir tepki de İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener'den geldi. Akşener, Twitter hesabından "Halkların Demokratik Partisi İzmir İl Başkanlığı’na yönelik saldırıyı kınıyor, hayatını kaybeden Deniz Poyraz’a Allah’tan rahmet, ailesine ve sevenlerine başsağlığı diliyorum. Bulanık suda balık avlama hevesinde olanlar akıllarını başlarına alsınlar" paylaşımında bulundu.