İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Yavuz Ağıralioğlu katıldığı bir programda HDP'lilerin isimlerine ilişkin, "Ya sizin annelerinizin babalarınızın sizin kulaklarınıza okuduğu bu isimlerin manasına sadakat gösterin, milletin beraberliğine yürüyün ya da yaptığınız şenaate uygun isimler alın kendinize" ifadelerini kullandı. İHD Eş Genel Başkanı Eren Keskin, " Irkçı milliyetçiliğiniz batsın sizin. İsimlerimize de karışacaklar" diye tepki gösterdi.

İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Yavuz Ağıralioğlu, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’nin (AİHM) HDP eski Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş hakkında verdiği kararla gereğinin yapılmasını istediği ifadeleri hakkında konuştu. TV programına katılan Ağıralioğlu, HDP'nin PKK ile arasında mesafe olmadığını iddia ederek HDP'li eş genel başkanların isimlerine ilişkin tepki çeken sözler de söyledi. Ağıralioğlu AİHM'nin "uzun tutukluluk" hatırlatmasına saygı gösterilmesi gerektiğini belirtti.

HDP'nin "terörle arasına mesafe koyarsa" her şeyi konuşma imkanına sahip olacağını iddia eden Ağıralioğlu, Meclis'te HDP'nin ancak bu şekilde Meclis'te meşruiyet kazanacağını da öne sürdü.

Ağıralioğlu ayrıca "Selahattin, Sırrı, Hasip, Fatma, Emine ismini çok görüyorum. Bu topraklardaki aidiyet dünyamızın, kültür dünyamızın isimleridir. O yüzden ben birkaç defa zikrettim ki, ya annelerinizin babalarınızın sizin kulaklarınıza okuduğu bu isimlerin manasına sadakat gösterin, milletin beraberliğine yürüyün ya da yaptığınız şenaate uygun isimler alın kendinize" ifadelerini kulandı.

İnsan Hakları Derneği Eş Genel Başkanı Eren Keskin, "HDP'lilere, Selahattin, Hasip, Ahmet gibi isimleri kullanmayın ya da bu isimlere layık olun diyor. Haber Türk de. Irkçı milliyetçiliğiniz batsın sizin. Artık, isimlerimize de karışacaklar" diyerek tepki gösterdi.