Halkların Demokratik Kongresi (HDK) Adana İl Meclisi 11’inci Olağan Genel Kurulunu gerçekleştirdi. HDP Adana Milletvekili Rıdvan Turan'ın da aralarında kimi siyasi parti ve sivil toplum örgütleri temsilcilerinin katıldığı  genel kurul HDP Seyhan İlçe Örgütü binasında yapıldı. 

Divan seçimi ile başlayan kurulda, özgürlük ve demokrasi mücadelesinde yaşamını kaybedenler anısında saygı duruşunda bulunuldu.

Yaptığı açılış konuşmasında genel kurul toplantılarına katılan herkese teşekkür eden HDK Adana İl Meclisi Eş Sözcüsü Selda Kaya, siyasal sürece değerlendirmelerde bulunup, HDK'nin misyonunu anlattı.

Okunan faaliyet raporunun ardından konuşma yapan HDP’li Rıdvan Turan, HDK'nin Türkiye siyasetindeki önemi üzerinde durdu.

'GARÊ İLE BÜYÜK BİR KIRILMAYA YAŞADILAR'

Turan, "Dün öldü, yarın belirsiz diyebileceğimiz bir dönemdeyiz" diyerek faşizan politikaların en yoğun uygulandığı bir dönemde olduklarını dile getirdi. AKP'nin dış politikasını eleştirip, dış politikada en ağır darbelerin bu dönemde alındığını söyleyen Turan, Cumhur ittifakına dair şunları ifade etti: "Kürtlerin statü elde etmemesi için çabaladıkça kendi önlerinde büyük engeller gördüler. Garê operasyonu ile birlikte büyük bir kırılma yaşadılar. Şovenist bayrağı her kaldırdıklarında muhalefetin ağır duvarına çarptılar. İç politikada da her an dağılma korkusu yaşıyorlar." 

'BİZE GERİ ADIM ATTIRAMAZLAR'

HDP’li vekil, pandemi yönetimi üzerinden de eleştirdiği iktidarın ne zaman zora düşse Kürt ve sosyalistlere saldırdığını kaydetti. Partilerine yönelik provokasyonların ise ne hukukla ne de adaletle açıklanamayacağını vurgulayan Turan, "Bizim irademize geri adım attıramazlar" dedi.

Yine İmralı tecridine karşı cezaevlerinde 107’inci gününe ulaşan açlık grevlerine dikkat çeken Turan, bu ülkede siyasi iktidarın kendi yasalarını bile uygulamadığını belirterek, tutukluların eylemlerini sahiplenme çağrısında bulundu. Turan, "Madem ki eski öldü. Yeniyi doğurmak için barış, kardeşlik ve eşitlik düsturuyla bulunduğumuz her yerde çalışmalıyız. Tam da böyle kritik bir süreçte HDK'nin mücadelesi bizlere ışık tutuyor. Büyük bedeller ödemeye hazırız ve ödüyoruz. Mutlaka kazanacağız" dedi.

Diğer siyasi parti ve sivil toplum örgütleri temsilcilerinin de söz alarak görüş ve önerilerini dile getirmelerini ardından yapılan seçimle HDK Adana İl Meclisi’nin yeni yönetimi belirlendi.(Adana/MA)