Halkların Demokratik Partisi (HDP) Van Milletvekili Murat Sarısaç Haber Erciş'e yapmış olduğu açıklamada, “PKK'lı terörist HDP'li milletvekilinin evinden çıktı” başlığı ile basında çıkan haberlere tepki gösterdi. Sarısaç, “ Günlerdir plakasız bir araç tarafından takip ediliyordum bugün de yine oturmuş olduğum sitenin önünde beyaz renkli plakasız aracı görünce yanlarına giderek kim olduklarını sordum bana cevap vermek yerine yüzlerini kapatarak suçluymuş gibi kaçıp gittiler. Daha sonra aynı araç tarafından kent merkezine ilerlerken önümüz kesildi. Yanımızda bulunan parti meclis üyemiz Yunus Durdu yaka paça zorla aracımızdan indirilerek gözaltına alındı."

'İŞLEMİŞ OLDUKLARI SUÇA KILIF UYDURDULAR'

Sarısaç açıklamalarının devamında, “ Halkın seçilmiş bir Milletvekili olarak günlerdir plakasız ve kimliği belirsiz kişiler tarafından takip edildiğimi ifşa ettiğim de kaçıp gidenler daha sonra bu işlemiş oldukları suça kılıf uydurmak için aylardır çalışmalarımızda yer alan PM üyemiz Yunus Durdu’yu gözaltına alarak terörist ilan ettiler"

'HUKUK SUZLUĞU MANİPÜLE ETMEYE ÇALIŞIYORLAR'

Sarısaç , “Halk artık bunların ali cengiz oyunlarına inanmıyor PM üyemiz Yunus Durdu aylardır il ve ilçe kongre çalışmalarımızda yer aldı. Sivil toplum örgütlerine gerçekleştirmiş olduğumuz ziyaretlerde bizlere eşlik etti, Basın açıklamalarına katıldı. Plakasız araç tarafından takip edildiğimi kamuoyuna deşifre ettikten sonra bizzat bu hukuksuzluğa imza atanlar kendilerini haklı göstermek için PM üyemiz Yunus Durdu’yu gözaltına aldılar. Daha sonra  AKP-MHP faşist tekçi basınında deşifre olan beyaz ford’larını haklı göstermek için arkadaşımızı evde saklanan terörist ilan ederek basına servis ettiler. PM üyemiz evde saklanan terörist değil aktif meydanda siyaset yapan çalışma arkadaşımızdır"Açıklamalarında bulunarak, çalışma fotoğraflarını paylaştı.