HDP İzmir Milletvekili Murat Çepni, TBMM'deki bütçe görüşmeleri hakkında konuşarak "Biri size dinden, imandan, milliyetçilikten, ırkçılıktan ne zaman bahsederse hemen cebinize bakın" dedi.

2022 yılı bütçe görüşmeleri 3'üncü gününde Meclis'te devam ediyor. HDP İzmir Milletvekili Murat Çepni de bütçe görüşmelerine ilişkin Meclis'te bir basın toplantısı düzenledi.

Bütçeyi, AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanın Tayyip Erdoğan'ın yazdırdığını, onayladığını ve Meclis'e gönderdiğini kaydeden Çepni, Sonuç ise milyonlarca insanın açlığı" dedi.

'BU BÜTÇE SAVAŞ BÜTÇESİDİR'

Çepni, "Bu bütçe sarayın bütçesidir, bu bütçe yüzde birin bütçesidir, bu bütçe hırsızların bütçesidir, bu bütçe yolsuzlukların bütçesidir, bu bütçe suç ittifakının bütçesidir. Halk düşmanı bütçedir, savaş bütçesidir. Esas kalemini güvenlik politikalarından alan bir bütçedir" diye konuştu.

'BİRİ SİZE DİNDEN, MİLLETÇİLİKTEN BAHSEDİYORSA CEBİNİZE BAKIN'

Çepni, iktidar kanadından gelen değerlendirmelere atıfla, "Biri size dinden, imandan, milliyetçilikten, ırkçılıktan ne zaman bahsederse hemen cebinize bakın, kontrol edin mutlaka ağzında o laflar varsa, eli sizin cebinizdedir" değerlendirmesinde bulundu.

Yurttaşlara Meclis'teki bütçe görüşmelerini takip etme çağrısında bulunan Çepni,  "Takip edin ki neler yapabileceğimiz birlikte tartışalım. HDP'nin eleştirilerini ve ortaya koyduğu çözüm perspektiflerini görün. Nasıl bir tabloyla, nasıl bir yıkımla karşı karşıyayız ve sebepleri neler görelim" dedi.

'BU İKLİMİ YARATAN İKTİDARIN KENDİSİDİR'

Çepni, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bu ülkede yoksulluk varsa, açlık varsa, geleceksizlik varsa bunun bir tane sebebi var o da milyonlarca emekçiden, işçiden çalanlardır. Onlar çaldıkları için işçiler açlar. Onlar çaldıkları için işçiler emeklerinin karşılığını alamıyorlar. Onlar hırsızlıklarını her türlü hamasetle. 'vatan, millet' edebiyatıyla örttükler için her gün Türkiye'de onlarca insan işçi, kadın katlediliyor. Onlar bu düzen sürgit devam etsin diye kendi ideolojik, gerici, faşist, ırkçı ideolojilerini örgütlemeye çalışıyorlar. Antalya'da dün dinci geçinen özel yurtta bir gencin kafası kesilerek katledildi çalışan aşçı tarafından. Bu iklimi yaratan bu iktidarın kendisidir."