Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanları Pervin Buldan ve Mithat Sancar, Belarus-Polonya sınırında yaşanan mülteci krizine ilişkin Avrupa Birliği (AB) Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikaları Yüksek Temsilcisi Josep Borrell’e bir mektup gönderdi.

HDP Basın Bürosu tarafından paylaşılan bilgi notunda, “Avrupa Birliği'ni, AB'nin insan onuru ve insan hakları değerlerinin sadece slogan olmadığını ortaya koymaya davet eden Eş Genel Başkanlarımız, nihai varış noktası ne olursa olsun göçmenlerin yiyecek, su ve barınaksız bırakılarak acı çekmelerine izin verilmemesi gerektiği vurguladı” denildi.

AB DEĞERLERİ HATIRLATMASI

Mektupta, AB ülkelerinin bu insani krize gıda ve battaniye sağlamak yerine silahlı birliklerle yanıt vermesinin HDP tarafından büyük bir üzüntüyle karşılandığı belirtildi. Eş Genel Başkanlar, AB üyesi devletlerini, AB değerlerini korumaya ve ihtiyacı olan insanlara gerekli desteği sağlamaya çağırarak, yetkilileri bu krizin insani bir şekilde bir an önce çözülmesi için inisiyatif almaya davet etti. 

BM’YE DE GÖNDERİLDİ

Borrell’e yazılan mektubun bir örneği ayrıca Avrupa Konseyi Genel Sekreteri, Avrupa Konseyi İnsan Hakları Komiseri, AB İnsan Hakları Direktörü, BM Mülteciler Komiserliği ile İnsan Hakları Komiserliğine de iletildiği belirtildi.