ERCİŞ HABER- Halkların Demokratik Partisi (HDP) Erciş ilçe kongre komisyonu hazırlıklarına devam ediyor. Daha önce kurulan ve kongreyi örgütleyecek olan komisyon bugün almış olduğu halk toplantısında ilçe örgütünün 3. Olağan kongresinin 28 Aralık 2019 tarihinde yapılacağının bilgisini verdi.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Erciş 3.Olağan Kongre çalışmalarına devam eden kongre komisyonu, şimdiye kadar ilçede daha önceden yönetimlerde yer alan yöneticiler, yönetime önerilen yaklaşık 150 isim ve halk ile çeşitli görüşmeler yaparak, komisyonun 1 aylık çalışmalarına ilişkin halk toplantısı aldı.

Kongre Komisyonu adına açıklama yapan komisyon eş sözcüsü Nihat Macit HDP’nin Türkiye’de yaşayan tüm ezilenlerin ve sömürülenlerin; dışlanan ve yok sayılan tüm halkların ve inanç topluluklarının umudu olduğunu kaydetti Eş Sözcü Macit, egemenlere karşı direnenlerin ve onlarla dayanışma içinde olanların mutlaka kazanacağını ifade ederek.

Tüm duyarlı halkımızın İçinden geçtiğimiz bu hassas ve önemli süreci esas alarak sorumluluk bilinci ile ilçe yönetiminin oluşturulması için 27 Aralık 2019 tarihine kadar öneri ve başvurularını, HDP Erciş İlçe Başkanlığında çalışmalarını sürdüren HDP ilçe Kongre komisyonuna yapmasını önemle rica ediyoruz” dedi.