Halkların Demokratik Partisi (HDP) Diyarbakır İl Örgütü, 14 Kasım'da düzenleyeceği 3'üncü Olağanüstü Kongresi'ne ilişkin Yenişehir ilçe binasında basın açıklaması yaptı. Açıklamaya HDP Diyarbakır il ve ilçe yöneticileri katıldı. 

Açıklamada konuşan HDP Diyarbakır İl Eşbaşkanı Zeyyat Ceylan, partilerine yönelik 4 Kasım siyasi darbeyi kınayarak, “Her zaman demokratik siyaset kazanacak. Suçlular bu darbeyi yapanlardır, biz değiliz" dedi. 

5 Eylül’den bu yana oluşturdukları 30'a yakın kongre komisyonunun 17 ilçede çalışmalar düzenlediğini kaydeden Ceylan, kongreye hazır olduklarını söyledi. 

TOPLUM TECRİT ALTINDA

Kongre Komisyonu Eş Sözcüsü Sedat Batur, “Tecrit derken sadece AKP ve MHP iktidarının İmralı'da uyguladığı tecritten söz etmiyoruz. Toplumun her kesimine uygulanan bir tecrit söz konusu. Kendisinden olmayanı terörist ilan eden bir yerde duruyorlar. Ama tüm bu baskılara rağmen biz demokratik özgür bir yaşamı inşa edeceğiz” diye belirtti.

BARIŞI GETİRECEĞİZ

Mevcut yürütülen siyasete karşı partilerinin 27 Eylül’de 11 maddelik bir deklarasyon açıkladığını hatırlatan Batur, “Amed il kongremizin anlam ve önemi bu tutum belgesi çerçevesinde olacak. Görkemli coşkulu bir kongre gerçekleştirmeyi hedefliyoruz. Amed il kongresi önümüzdeki siyasetin yönünü belirleyecek bir kongre olması açısından çok önemlidir. Demokratik ve özgür yarınlarda mutlaka görüşeceğiz, barış ve demokrasiyi bu topraklara yerleştireceğiz” ifadelerini kullandı.

Kongre Komisyonu Eş Sözcüsü Nevriye Çur  ise “Gün morali yükselteme günüdür. Demokratik yarınlar için kongremize sahip çıkmalıyız” diyerek kongreye katılım çağrısı yaptı. (Diyarbakır/MA)