Siyasi partiler arasındaki gelenek haline gelen bayramın ikinci günündeki bayramlaşmada, parti heyetleri bayram ziyaretinde bulundu. İzledikleri politikalardan dolayı MHP ve AKP’yi ziyaret etmeyen HDP, parti genel merkezinde sırasıyla CHP, DSP ve SP’yi kabul etti. HDP’nin kabul heyetinde İstanbul Milletvekili Hüda Kaya, MYK üyesi Aysel Güzel ve PM üyesi Ali Özkan vardı. Bayramlaşma ziyaretini ilk gerçekleştiren CHP heyetinde CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Kuşoğlu ve Ankara Milletvekili Ali Haydar Hakverdi ile birlikte Kadın Kolları Başkanı Fatma Köse yer aldı.

‘BARIŞ VE ÖZGÜRLÜK GETİRSİN’

HDP İstanbul Milletvekili Hüda Kaya, bayramın halklara, tüm ezilenler, emekçiler, kadınlar ve gençler için barış ve özgürlük getirmesi temennisinde bulunarak, “Bunun için emek veriyoruz. Bunun için nefes tüketiyoruz. Bir şekilde güzel günlerin önü açılsın Kurban zaten yaradanla ilahi bir yakınlık gerçekleştirmek ve ilahi olan yakınlığı hissetmesidir. Her düşüncede bayramlarda bile olsa bir araya gelip, konuşabilirsek, paylaşabilirsek bu yakınlığı hissederiz. Ama konuşması gereken taraflar bir araya gelemiyorlar. Halkımız artık bir birine güvenemez hale getirildi. Ülkemizin birlik ve beraberliğe ihtiyacı olan kritik bir dönemdeyiz. Ama hangi birlikte şer de mi, savaş politikalarında mı? Dolayısıyla bizim insanlıkta, doğrulukta, tüm yer yüzü insanlarının evrensel ortak değerlerinde buluşmamız gerekir” ifadelerini kullandı.

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Ankara Milletvekili Bülent Kuşoğlu da, bayramların daha fazla bir arada olmaya vesile olduğunu belirterek, daha güzel bayramlarda bir arada olunması temennisinde bulundu.

'FİKİR BİRLİĞİ GELİŞTİRELİM'

Genel Başkan Yardımcısı İbrahim Yumuşak, PM üyeleri Tuğçe Tekçi ve Metin Oktay’dan oluşan DSP heyetinden İbrahim Yumuşak da, “Bayramların özellikle siyasi partiler açısında güzel tarafı bu. Bayram vesilesiyle bir araya geliyoruz. Gönül ister ki bayramların dışında da yakın ilişkiler de bulunalım, ülke ve dünya sorunlarını tartışalım. Fikir ve akıl birliği geliştirelim” diye konuştu.

'YAŞANABİLİR BİR TÜRKİYE UMUT EDİYORUZ'

SP Genel Başkan Yardımcısı Fatih Aydın ise, Türkiye’nin içerisinden geçtiği sancılı sürece dikkat çekerek, “Kucaklaşamaya ihtiyaç olduğunu düşünüyoruz. Bunun samimi olarak mücadelesini ortaya koymak gerekiyor. Türkiye’miz yaşanabilir bir Türkiye olur diye umut ediyoruz. Herkesin kendisini özgürce hissederek yaşayabileceği bayramlara vesile olsun” dedi.(Mezopotamya ajansı)