Halkların Demokratik Partisi (HDP), , PKK lideri Abdullah Öcalan üzerinde devam tecrit ile ekonomik kriz ve ülke sorunlarına dair İstanbul ve Diyarbakır’da iki ayrı miting düzenleyecek. "Çözüm Biz’de Savaş ve Sömürüye Hayır!” şiarıyla gerçekleştirilecek mitinglerin ilki 6 Ağustos’ta Diyarbakır’da, diğeri ise 7 Ağustos’ta İstanbul’da yapılacak. 

BÖLGE MİTİNGİ

Diyarbakır’daki mitingin adresi İstasyon Meydanı. HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar'ın katılması beklenen bölge mitingine çevre kentlerden yoğun katılım olması bekleniyor. PKK Lideri Abdullah Öcalan üzerindeki tecrit, savaş politikaları, ekonomik kriz ve seçim hazırlıklarının mitingin başlıca konuları olduğu öğrenildi. 

ÇALIŞMALAR

HDP, Diyarbakır’daki miting için yarından itibaren çalışmalara başlayacak. 25 milletvekilinin içerisinde yer alacağı çalışmalar kapsamında tüm ilçelerde halk buluşmaları gerçekleştirilecek. Yine aile ziyaretleri, toplantılar ve esnaf ziyaretleri gerçekleştirilecek. Söz konusu çalışmaların seçim tarihine kadar süreceği belirtiliyor.  

İstanbul’daki miting programının da önümüzdeki günlerde netleşeceği ve sonrasında çalışmaların startının verileceği öğrenildi.