Hakkari'de AKP-MHP ittifakı ve HDP arasından vekil sayısında sürekli değişiklik yaşanıyor. Kimi kaynaklarda Hakkari'nin 3 vekilini tamamını HDP'nin aldığı yer alırken, kimi kaynaklarda ise 2 vekilin HDP, 1 vekilin ise AKP'ye gittiği yer alıyor. İtirazlara ilişkin görüştüğümüz HDP'nin 3. sıra milletvekili adayı özgür Zeydanoğlu, geçersiz oy kullanımı açısından sandıklarda ciddi sorunların olduğunu aktardı. 

HDP'NİN EZİCİ ÜSTÜNLÜĞÜ OLAN SANDIK SİSTEME GİRMEDİ

Hakkari'nin Şemdinli ilçesinde 25 bin oyun kullanıldığını ve kullanılan oylardan bin 800'ünün geçersiz oy olduğunu aktaran Zeydanoğlu, Derecik Belde'sinde ise sandıklarda mükerrer oyların fazla olduğu bilgisini paylaştı. "İttifakın oylarının 2 defa yazıldığı sandıklar ve benzeri sorunlar var" diyen Zeydanoğlu,  Yüksekova'da bir sandığın sisteme girilmediğine ulaşıldığını, bugün sisteme girecek olan sandığın sayımının neticesinde ise HDP'nin 257 AKP'nin ise 34 oyu çıktığını söyledi. 

'4 BİN 800 GEÇERSİZ OY İÇİN SANDIKLARA İTİRAZ EDİYORUZ'

HDP'nin Şemdinli'de 13, Hakkari ve Yüksekova'da 3'er, Çukurca'da ise 4 sandığa itirazda bulunduğunu belirten Zeydanoğlu, AKP'nin de birçok sandığa itiraz ettiğini söyledi. Zeydanoğlu, "Esas 4 bin 800 oy geçersiz diye sandıklara itiraz ediyoruz" bilgini aktardı.Hakkari/MA