HDP Kızıltepe İlçe Örgütü’nün kongresinde konuşan Parti Sözcüsü Ebru Günay, Öcalan üzerideki tecride dikkat çekerek “2022 yılını da iktidara kaybettireceğiz” dedi.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Kızıltepe İlçe Örgütü 4’üncü Olağan Kongresi'ni gerçekleştirdi. İlçedeki bir düğün salonunda gerçekleştirilen kongreye binlerce kişi katıldı. Salonun girişine Kürtçe, Türkçe, Süryanice ve Arapça “Şimdi HDP Zamanı” yazılı pankartlar asılırken, kadınlar ile gençlerin yoğun katılımı dikkat çekti. Salonda sık sık cezaevlerindeki tutuklulara dikkat çekilen sloganlar atılırken, Barış Anneleri ile tutuklu yakınları da kongrede yerini aldı. Divan seçiminin ardından katledilen Kürt kadınlar ile özgürlük ve demokrasi mücadelesinde hayatını kaybedenler anısına saygı duruşu gerçekleştirildi.

Ardından geçilen kongrede HDP Sözcüsü ve kent vekili Ebru Günay söz aldı. Paris’te ve Şırnak’ın Silopi ilçesinde katledilen Kürt kadın siyasetçileri anarak sözlerine başlayan Günay, bıraktıkları mücadele mirasını her yerde büyütmeye devam edeceklerini söyledi. HDP’nin temsil ettiği siyasetin direniş ve mücadele ile büyüdüğünü dile getiren Günay, HDP’ye dönük saldırıların yoğunlaştığı bir dönemde kongre gerçekleştirdiklerini belirterek, “Kongre salonundaki bu kalabalık bir kez daha gösteriyor ki; HDP’liyiz ve her yerdeyiz. HDP halktır ve halk burada diyoruz” ifadelerini kullandı.

HDP DEMOKRASİNİN TEMİNATIDIR

Siyaset olarak Kürtlere söyleyecek sözleri olmayanların ancak HDP’ye saldırmakla meşgul olduklarını ifade eden Günay, saldırılara rağmen HDP’yi büyütmeye ve mücadele etmeye devam edeceklerini söyledi. Deniz Poyraz’ın katledilmesini AKP-MHP iktidarının kirli siyasetinin sonucu olarak değerlendiren Günay, “Bizler Deniz’in hesabını sizden soracağız. Ant olsun ki; katlettiğiniz her bir arkadaşımızın hesabını sizden soracağız. Bunu kadın mücadelemiz ile gençlik mücadelemiz ile ‘Şimdi HDP zamanı’ diyerek yapacağız. Çünkü HDP bu topraklardaki barışın, kardeşliğin, özgürlüğün ve Türkiye demokrasisinin teminatıdır. Kendi faşizmini güçlendirmeye çalışan AKP-MHP faşizmi her gün partimize saldırıyor. Ama bir kez daha söylüyorum; HDP Türkiye halklarının geleceğidir” dedi.

‘BARIŞIN TEMİNATI’

Tutuklu yakınlarının Ankara’ya yaptığı ziyarete ve polisin saldırısına değinen Günay, Adalet Bakanlığı’nın annelerin sözlerini duymak yerine muhatapsız bırakarak açıklamanın engellendiğini söyledi. Adalet arayanlarla birlikte mücadele etmeyi sürdüreceklerini dile getiren Günay, “Cezaevlerindeki hak ihlallerinin, tırmanan savaşın en temel sebebi İmralı Adasında Sayın Öcalan üzerinde derinleştirilerek devam ettirilen tecrittir. Başta Kürt halkı olmak üzere Türkiye demokrasisi ülkedeki barışın teminatının Sayın Öcalan olduğunu, barışın sesinin İmralı’da kısılmaya çalışıldığının farkındalar. Bulundukları her yerde bunu dile getiriyorlar” dedi. 

‘İKTİDAR GİDİYOR’

“İktidar artık gidiyor” diyen Günay, “2022 yılı bizim için zaten mücadele yılı olacak. 2021 yılını kaybettiler ve biz 2022 yılını da onlara kaybettirecek" diye konuştu.

Günay’ın konuşmasının ardından kongre konuşmalar ile devam etti. Konuşmaların ardından mali rapor ve faaliyet raporu okunarak, yeni yönetimin seçimi yapıldı. Tek liste ile gidilen seçimde HDP Kızıltepe İlçe Eşbaşkanları Mehmet Fatih Öztürk ve Aysel Ayav seçildi.(Mardin/MA)