Halkların Demokratik Partisi (HDP) Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu, twitter hesabından AKP Grup Başkan vekili Özlem Zengin’in çıplak arama uygulamasına ilişkin sarf ettiği açıklamalara bu kez belge paylaşarak yanıt verdi.

Uşak’ta gözaltına alınan öğrencilerin çıplak aramaya maruz kaldığını ve daha fazla hak ihlali ile karşılaştığını belirten Gergerlioğlu, öğrencilerin yapmış olduğu suç duyurusunu kanıt olarak gösterdi.

 Gergerlioğlu paylaşımında, “Ve işte belgesi!!! Uşak'taki öğrencilerin suç duyurusu! "İnanamıyorum" dedi, "onurlu kadın 1 yıl beklemezdi" dedi! Ama kral çıplak, bana ne kadar iftira edilse de var! Gerçeği örtmek nafile çaba Çıplak arama var Söylediğimizden daha fazlasını yaşamış öğrenci!!!” ifadelerini kullandı.

NE OLMUŞTU?

Gergerlioğlu’nun sıklıkla gündeme getirdiği çıplak arama uygulamasını inkar eden AKP Grup Başkan vekili Özlem Zengin, uygulamaya “kurgu” diyerek “Şu malum aramalarla alakalı çokça saldırıya maruz kaldım, özellikle HDP’deki milletvekili arkadaşlar bu konuyla ilgili ne yazarlarsa beni oraya hemen ‘mention’lıyorlar. O dediğiniz yerde böyle bir şey olmadı. Bir kadını çıplak arayacaksın, dakikasında bundan rahatsızlığını beyan eder, bir sene beklemez. Onurlu kadın, ahlaklı kadın bir sene beklemez. Bu kurgusal bir hareketti” açıklaması yapmıştı. Zengin’in açıklaması büyük tepki toplamıştı.