HDP Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu, 2020 yılını düzenlediği basın toplantısıyla değerlendirdi.

En son Uşak Emniyetinde yaşanan çıplak arama gerçeğini ortaya çıkaran ve iktidar tarafından hedef gösterilen Gergerlioğlu, HDP Kocaeli İl Binasında gerçekleştirdiği basın toplantısında amacının sadece insan hakları ihlallerinin son bulması için mücadele etmek olduğunu söyledi.

Gergerlioğlı, "AKP kapatılacağı zaman sabah kalktık dedik ki bu bir yanlıştır. O zaman Süleyman Soylu, AKP’ye demediğini bırakmıyordu, şimdi ise onların partisinde Bakan olmuş. Bana, 'FETÖ'cü' iftirası atıyor. Daha önce de 'PKK'li' dediler. Bir karar verin" dedi."Parti kapatabilirler ama yine yeni bir partiyle geri geliriz. Sadece devlet bizi kapatmakla hukuktan uzak olduğunu tekrar göstermiş olur" diyen Gergerlioğlu, "Biz barış elini uzattık. Çatışmaların, ölümlerin sonu yoktur. Kürt meselesinde gelin demokratik siyasetin uzattığı eli tutun" çağrısında bulundu.

'DEVLET, SOSYAL DEVLET OLMADIĞINI GÖSTERDİ'

Sağlık Bakanlığı'nın vakaları sakladığının ortaya çıktığını anımsatan Gergerlioğlu, "Tüm bunlarda Sağlık Bakanı'nın suçu var. 300 bin kişinin bulunduğu cezaevlerinde Kovid-19'un ortaya çıkmasıyla sağlık sisteminde büyük sıkıntılar oluştu. Adalet Bakanlığı birçok vakayı açıklamadı. Cezaevindeki mahkum hastaneye kaldırıldı diye haber verdiğim için hakkımda fezleke hazırlandı. Gevşetilen önlemler sonrası vaka sayıları hızla arttı ve şu an yoğun bakımları felç hale geldi. Böylesine olağanüstü bir durumda devlet, vatandaşını korumalı. Kazandığı parayı halkına verebilmeli. Ama devlet sosyal devlet olmadığını gösterdi. İş işten geçti. Kötüleşen ekonomi ve yürütülemeyen sağlık politikası sonucunda kötü bir tablo oluştu" dedi.

'DEMİRTAŞ'IN SERBEST BIRAKILMASI GEREKİYOR'

Devletin kurumların satışıyla gelir sağlamaya çalıştığını söyleyen Gergerlioğlu, "Oluşturulan bütçenin iktidar ve sermayenin bütçesi olduğunu görüyoruz. Ülkenin kurumları satılıyor, kimisi de kamu-özel işbirliğiyle işletiliyor" dedi.İktidarın battıkça çırpınan bir hale geldiğini söyleyen Gergerlioğlu, "Kürt meselesinde yaşanan hadise, maalesef sorunun gözden çıkarıldığını gösterdi. AİHM’in Eski Eş Genel Başkanımız Selahattin Demirtaş hakkında verdiği kararda Demirtaş'ın yaptığı siyasetin iktidar tarafından engellendiği gözler önüne serildi. AİHM, 'Türkiye’nin yaptığı hukuka aykırıdır' dedi. Yine Osman Kavala meselesinde de aynı, o da tahliye edilmedi. Bu süreçte Kürt meselesinde anahtar rolü olan partimize büyük bir baskı yapıldı. 10 bin arkadaşımız tutuklandı ama HDP sürekli 'çözüm' dedi. HDP insanları katletmekle, baskıyla bir yere varamazsınız dedi" diye konuştu.

'GELİN BARIŞ YAPALIM'

Barış çağrısı yapan Gergerlioğlu, "Batıda birçok milletvekili olan parti olarak gelin bu işi bitirelim ve barış yapalım. Bu ülkede 9 yıl önce olan Roboski Katliamı'nın üstü örtüldü. Birçok katliamı mahkemeler sümenaltı etti. Van'da köylülere yapılan işkencenin de üstü örtüldü. Her şeye rağmen 'Gelin bu barış çağrısına el uzatın' diyoruz. Biz barış elini uzattık. Çatışmaların, ölümlerin sonu yoktur. Gelin 'Barış' diyelim. Tüm bu acılara rağmen gelin bu işi bitirelim diyoruz. Kürt meselesinde gelin demokratik siyasetin uzattığı eli tutun" ifadelerini kullandı.

'BÜTÜN İNSANLARIN HAKKINI SAVUNMAYA ÇALIŞIYORUM'

Birçok cezaevinden çıplak aramayla ilgili şikayet aldığını vurgulayan Gergerlioğlu, "Türkiye’nin gündemine geldi ve herkes konuşmaya başladı, çünkü çok haklıydık. Hakkımızda yerel ve ulusal basında iftira ve yalan dolu haberlerle saldırılara başladılar. Bazı gazeteciler muhatabı dinlemek için buraya gelmiş değiller, gıyaben haber yapanlar buraya gelip bizi dinlemekten intina ediyorlar. Niye bana saldırıyorsunuz? Ben bütün insanların hakkını savunmaya çalışıyorum. Çıplak arama yıllardır olan bir olay. İlla empati yapmak için cezaevine girmek mi gerekiyor" dedi."Bana FETÖ'cüsün, gizli kapaklı toplantı yapıyorsun diye iftira atıyorlar. Saçma sapan yalanlarla çıplak arama gerçeğinin üstünü örtmeye çalışıyorlaR" diyen Gergerlioğlu, hakikatı söylediği için yaşlandığını ifade etti. Gergerlioğlu, "Ben haklıyım, haklı olduğum için güçlüyüm ve kazanacağım" dedi.

'YENİ BİR PARTİYLE GELİRİZ'

Parti kapatma tartışmalarına değinen Gergerlioğlu, "Ben MAZLUMDER Genel Başkanıyken AKP’nin kapatılması zamanında sabah kalktık, dedik ki bu bir yanlıştır. O zaman Soylu, AKP’ye demediğini bırakmıyordu, şimdi gitmiş o partinin bakanı olmuş. Gelmiş bana FETÖ'cü diyor. Biz hep hak eksenli çalıştık. 17 yıldır Göğüs Cerrahi Uzmanı olarak çalışırken, beni PKK’li diyerek işimden ettiler. PKK’li miyim FETÖ’cü müyüm bir karar verin. İktidar gücü, istemediği partileri kapatmaya çalışmıştır. Kürt siyasetinde birçok parti kapatıldı, yenisi açıldı, nereye varıldı? Milli Görüşün de kapatılan partileri oldu. Şimdi onlardan bir grup iktidarda yıllardır. Sonuç? HDP oylarını her seferinde arttırdı. Kürt meselesinin çözümünde anahtar bir rol haline geldi HDP artık. Parti kapatabilirler ama yine yeni bir partiyle geri geliriz. Sadece devlet bizi kapatmakla hukuktan uzak olduğunu tekrar göstermiş olur" dedi.

(Evrensel Gazetesi)