HDP Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu, Ankara Kızılay’da 'sizi burada istemiyorlar' denilerek polisler tarafından boşaltılan Afrika mutfağı konseptli restoran işletmecisi Mohamed Abdullahi için sınır dışı kararı verildiğini duyurdu.

Gergerlioğlu bugün twitter hesabından yaptığı paylaşımda şunları kaydetti:

"Suçu Kızılay'da yasalara uygun 'Saab' lokantasını işletmekti! Polisler 'Kapat burayı' dedi, ırkçı ve ayrımcı her muameleye uğradı. Bugün Somalili Mohamed ABDULLAHI için sınır dışı kararı çıktı. Ülkesine dönerse ölüm tehlikesi var!"

Demokrasi ve Atılım (DEVA) Partisi İstanbul Milletvekili Mustafa Yeneroğlu da "Kızılay'da siyahilerin bir yıldır yaşadıkları zulmü anlatmıştım. Kötülükler aynen devam ediyor. Şimdi de Somalili Mohamed siyahilerin maruz kaldıkları zorbalığa sessiz kalmadığı için sınırdışı tehdidi ile karşı karşıya" dedi.

"Hukuku takmayız; çok sıkışırsak kitabına uydurur, önümüzde duranı ezer geçeriz anlayışı aynen devam ediyor. Sözde Mohamed'in çalışma izni olmadığını tespit etmişler, bu sebeple sınırdışı edilecekmiş" diyen Yeneroğlu, "Mohamed Saab Cafe'nin işletme sahiplerinden birisi. Suçu da iktidarın politikasızlığı sebebiyle hortlatılan yabancı düşmanlığı ikliminde görünür olmak. Kızılay'da siyahilerin tüm işletmeleri aynı muameleye tabi tutuldu ve zaten SAAB Cafe dışında tamamı pes edip ülkeyi terk etti" ifadelerini kullandı.

Geçtiğimiz Mayıs ayında, Kızılay'da Somalili mültecilere ait Afrika Mutfağı konseptli restoran polisler tarafından boşaltılmış, Kızılay’da istenmediklerini söylenerek başka yere gitmelerini istenmişti. İşletmeci Mohamed I. Abdullahi ise Evrensel muhabirine sürekli baskı gördüklerini ifade etmişti.