HDP'li Ömer Faruk Gergerlioğlu'nun Anayasa Mahkemesi’ne (AYM) yaptığı bireysel başvurunun Genel Kurul’a sevk edildiği öğrenildi.

Gergerlioğlu’nun oğlu Salih Gergerlioğlu sosyal medya paylaşımında, "Babamın dosyası AYM Genel Kurulu'na sevk edildi. Artık tüm aşamalar geçildiği için en kısa sürede karar verileceğini umuyoruz" diye yazdı.

Gergerlioğlu, "Şu an telefona koşup babama bu haberi vermek isterdim... Neyse, yanına ilk gidecek avukata nasip olacak artık. :) Umudumuz, AYM'nin en kısa sürede bu hukuksuzluğu sonlandıracağı yönünde. Halkın vekiline özgürlük!" paylaşımında bulundu.

Daha sonra sosyal medyada Gergerlioğlu hakkında kampanya başlatıldı. Kampanyada AYM’nin Gergerlioğlu hakkında öncelikli karar vermesi talep edildi.

Sosyal medyada şu ifadeler paylaşıldı:

“Anayasa Mahkemesi’nden, Ömer Faruk Gergerlioğlu’nun bireysel başvurusunu, önemi ve aciliyetine binaen Anayasa Mahkemesi İçtüzüğü’nün 68. maddesi uyarınca öncelikli olarak ele alıp karar vermesini bir yurttaş olarak talep ederim.”

Gergerlioğlu'nun vekilliğinin düşürülmesine ilişkin AYM'ye yaptığı iptal başvurusu "yetkisizlik" gerekçesiyle reddedilmişti.