Halkların Demokratik Partisi (HDP) üyesi Ömer Faruk Gergerlioğlu, vekilliğinin düşürülmesinin ardından partisinin Genel Merkezi’nde sürdürdüğü "Adalet Nöbeti" 14’üncü gününde devam ediyor. Anayasa Mahkemesi (AYM) Gergerlioğlu’nun başvurusunun ön incelemesini 31 Mart Çarşamba günü görüşecek. Gergerlioğlu, nöbet eylemini Çarşamba günü yapacağı bir basın toplantısıyla sona erdirecek. Teslim olmayı reddeden Gergerlioğlu, evinde ailesiyle birlikte cezaevine götürülmeyi bekleyecek.

Gergerlioğlu, AYM’nin hem partisine açılan kapatma davasının hem de bireysel başvurusunun ilk incelemesinin 31 Mart tarihinde görüşülmesini tarih olarak manidar olduğunu söyledi. 31 Mart seçimlerinin yıl dönümünde incelemenin yapılacağına işaret eden Gergerlioğlu, “Yerel seçimlerde bir yenilgi var stratejik karar sonrası AKP ister istemez iki büyükşehir belediyesini kaybetti iktidar. 31 Mart'ın bir rövanşı alınıyor. Bunun bir intikamı var anlaşılan. Bir intikam operasyonu” dedi.

AYM NEYİ BEKLİYOR?

Gergerlioğlu, AYM’nin isterse çok kısa bir sürede karar verebileceğini belirterek, “AYM bunu neden bir an evvel karar vermiyor. 5 dakika da verilecek bir karar var ortada. Mutlak surette olumlu bir karar bekliyorum ama hala verilmiyor. Birinci ayıp 17 Mart’ta vekilliğimin düşürülmesi, ikinci ayıp gözaltına alınmam, üçüncü ayıp ta önümüzdeki günlerde cezaevine girecek olmam. AYM bu üçüncü ayıbı önleyebilir en azından. AYM hala neyi bekliyor?” diye belirtti.

NÖBET DEVAM EDECEK 

Cezaevine girse bile susmayacağını dile getiren Gergeriloğlu, şöyle devam etti: “Benden sonrakiler de bu bayrağı yerde bırakmayacak. Biz teslim olmayız, bizim geleneğimizde teslim olmak yok. Kürt halkı da, insan hakları savunucuları ve demokrat Türkiye toplumu da hiçbir zaman teslim olmadı. Bana yapılanlar hep insan hakları savunuculuğumdan ve Kürt sorununda adil bir barışın sağlanması sevdamdan kaynaklandı.İşimizden de atılsak, halkın bahşettiği milletvekilliği zalimler tarafından düşürülse de cezaevlerine de atılsak, teslim olmayacağız. Meclisteki o zorbalık fotoğrafını kendileri çektiler. Haklılığımızla, mazlumiyetimizle kendilerine ayna tuttuk. Çarşamba günü Adalet Nöbetimi bitireceğim. Son gün de evimde ailemin yanında olacağım gelip beni almalarını bekleyeceğim. Cezaevinde de olsak Adalet Nöbetimiz devam edecek. Cezaevinde de olsak bu bayrağın yere düşmemesi gerektiğini söyleyeceğiz.”

ONUR VE HAK MÜCADELESİ 

Kamuoyunun vicdanını ve büyük desteğini aldıklarını belirten Gergerlioğlu, hem partisine dönük kapatma davasına hem de kendisine yapılanlara toplumun ciddi bir kesiminden tepki geldiğini söyledi. Gergerlioğlu, şu çağrıyı yaptı: “Hakkın rızası için bunu yaptım, demek ki halkta razı olmuş ki yanımızda yer aldılar. Halkımızın bize inandığını görüyoruz, ciddi bir sahiplenme var. Partinin kapatılmasına ve milletvekilliğimin düşürülmesine halkın ciddi tepkisi var. Newroz alanlarından güzel mesajlar aldık. Sadece Kürt halkı değil Türk halkı da mesajlar gönderiyor. Halkımızın onurunu ayaklar altına aldırmadık, emanetlerini hiçbir zaman zayi etmedik, sonuna kadar koruduk, koruyacağız. Halkımız bunu bilsin; biz bir onur ve hak mücadelesi verdik. Ayrımsız bir mücadele verdik. Bu toplumun kurtuluşu insan hakları eğitimi ve anlayışının yükseltilmesi ile olacaktır.”