Gelecek Partisi’nin 81 il başkanı Ankara’ya gelerek, Genel Başkan Yardımcısı Selçuk Özdağ'a yapılan saldırıyı protesto etti. Ankara İl Başkanı Gülnur Özkaya Hayran, “Sağlık ve ekonomik zorluklarla mücadele ettiğimiz şu günlerde, birilerinin çıkıp kışkırtıcı söylemler ve tehditlerle, davaya müdahil olan savcıyı bile etki altında bırakma teşebbüsleri kabul edilemez. Bu hareketler demokrasi ve güven ihtiyacımızı artırmakta, ülkemize ve insanımıza zarar verdiği gibi, bizleri de derin üzüntüye ve endişeye sevk etmektedir” dedi.

Gelecek Partili 81 il başkanı, saldırıya uğrayan Özdağ’ı Ankara'da evinde ziyaret etti. Ziyaret öncesi basın açıklaması için toplanan il başkanları adına Ankara İl Başkanı Gülnur Hayran konuştu. Hayran, "Yüzyıllardır bu kadim coğrafyada din, dil, ırk, renk ayırmaksızın kardeşçe özgürce yaşadığımız bizlerin huzurunu kimse bozamayacaktır. Buna kimsenin gücü yetmeyecektir" diye konuştu. 

Hayran şunları söyledi:

"BASKI VE TEHDİT İKLİMİ

Ülkemiz, tarihi boyunca gördüğü en baskıcı dönemlerinden birini yaşamaktadır. Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi ile yetkilerin tek bir noktada toplanması, toplumumuzda baskı ve tehdit iklimi oluşturmuştur. Bunun sonucu olarak, şu an yönetimde bulunanların, basın mensupları ve muhalefet partilerinin üyeleri ile ilgili tehditkar sözleri, durumdan vazife çıkaranları şiddete yöneltmektedir.

KIŞKIRTICI SÖYLEMLER

Saldırganların yakalanması bizler için sevindirici bir haberdir. Bu menfur saldırıyı gerçekleştiren saldırganların yakalanmasında kolluk kuvvetlerimize ve hukukun işlemesi konusunda adalet mensuplarına teşekkürü bir borç biliriz. Ancak, pandemi döneminde; sağlık ve ekonomik zorluklarla mücadele ettiğimiz şu günlerde, birilerinin çıkıp kışkırtıcı söylemler ve tehditlerle, davaya müdahil olan savcıyı bile etki altında bırakma teşebbüsleri kabul edilemez. Bu hareketler demokrasi ve güven ihtiyacımızı artırmakta, ülkemize ve insanımıza zarar verdiği gibi, bizleri de derin üzüntüye ve endişeye sevk etmektedir!

KİMSENİN GÜCÜ YETMEYECEKTİR

Dikkat çeken ve bize kaygı veren bir başka durum ise bazı siyasi parti liderlerinin bu alçak saldırıyı görmemesidir. Hoşgörü ve onay anlamı taşıyan bu tepkisizlik, çeteler ve mafyalara güç verdiği gibi vatandaşı da tedirgin etmektedir. Bu organize saldırıyı en iyi özetleyen partimizin Genel Başkanı Sayın Ahmet Davutoğlu olmuştur: 'Bu bir terördür. Ve terör Ankara’ya inmiştir.' Yüzyıllardır bu kadim coğrafyada din, dil, ırk, renk ayırmaksızın kardeşçe özgürce yaşadığımız bizlerin huzurunu kimse bozamayacaktır. Buna kimsenin gücü yetmeyecektir."(ANKA)