Gelecek Partisi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın açıkladığı 'Acı reçete'nin tarifini yaptı: "Bugün millete sanki bu işlerde bu yapılanlarda, bu durumda hiçbir sorumluluğu yokmuş gibi davranan bir iktidarla karşı karşıyayız. Bu iktidarın adı artık ‘Acı reçete iktidarı’dır."

Parti Sözcüsü Serkan Özcan ve Ekonomi Politikaları Başkanı Kerim Rota düzenledikleri basın toplantısında gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundular.  

"ACI REÇETE VATANDAŞA İÇİRİLMEYE ÇALIŞILIYOR"

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın dile getirdiği 'Acı reçete'nin aslında ne anlama geldiğini özetleyen Kerim Rota şöyle konuştu:

"(Acı reçete) sözcüğü daha önce IMF programları ile özdeş kullanılan bir cümleydi. Maalesef uzun yıllardan sonra dönüp dolaşıp geldiğimiz nokta, bu sefer IMF olmadan, AK Parti iktidarı sırasında acı reçeteyi vatandaşın tatması şekline döndü. Acı reçete daha da artacak olan hayat pahalılığı olacak. İşçinin, memurun, çiftçinin, esnafın alım gücünün daha fazla eritilmesi halinde olacak. Elektriğe, doğalgaza, benzine bundan sonra da gelecek olan zam. Acı reçete, çiftçinin tarlaya dolarla ektiği ürünü, değeri pul olmuş itibarsız Türk Lirası ile satması olacak. Çiftçiyi mazot, tohum, gübre fiyatlarındaki artışa daha da ezdirmek olacak. Reçeteler hastalara yazılır ama bu toplum, vatandaşlar vergisini ödedi. Her türlü yurttaşlık görevini yerine getirdi. Bu kadar kötü bir yönetimle baş başa kaldığı için şimdi acı reçete vatandaşa içirilmeye çalışılıyor."

"ÖZCAN'DAN HÜKÜMETE REÇETE"

Asıl bir reçeteye ihtiyacı olanın ve hastalıklardan kurtulması gerekenin iktidar olduğunu söyleyen Serkan Özcan ise hükümete önerilerini şöyle sıraladı:

- Son iki buçuk yıldır ülkede hukuku, adaleti ve ekonomiyi tarumar eden, ucube Cumhurbaşkanlığı Sistemi'nden vazgeçip, zaman geçirmeden, Tam Demokratik Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem hazırlıklarına başlayın.

- Somut olaylar ve olgularla hukuk kuralları arasında illiyet bağı kurulmaksızın ve hiçbir muhakeme sürecinden geçmeksizin verilen gerekçesiz tüm yargı kararları hakkında işlem başlatın.

- Bu tür kararlara imza zaten hakim ve savcıların etkili yaptırımlara tabi kılınmalarını sağlayın.

- Türkiye’yi, Anayasa Mahkemesi kararının gereğini yerine getirmeyen mahkemelerden, kamu görevlilerinin sebep oldu utançtan bir an önce kurtarın.

- Milyonlarca Kürt vatandaşımızın oylarını yok sayan kayyum düzenine son verin.

- Uzun yıllardır siyasi nedenlerle cezaevinde tutulup, özgürlüklerinden mahrum bırakılanların hepsine adaleti sağlayın.

- Beraat ettiği veya takipsizlik aldığı halde hak ihlalleri devam eden, tüm KHK mağdurlarının haklarını derhal geri iade edin.

- Tam demokratik Türkiye için bütün vatandaşların kendisine dili, dini, mezhebi, cinsiyeti, bölgesi ve geliriyle bu ülkeye ait hissedeceği yeni anayasa çalışmalarına derhal başlayın.

- Sosyal barışın aldığı ağrı tahribatı bir nebze olsun gidermek için insanların protesto ve gösteri hakkını, anayasanın izin verdiği azami sınırlar içerisinde istedikleri gibi kullanmasının önünü açın.

- Tek sesli medya düzenini sonlandırın.

"MİLLETE ACI REÇETE ÖNERMEK KİMSENİN HADDİ DEĞİL"

Millete acı reçete önermenin hiçkimsenin haddi olamadığını söyleyen Gelecek Parti Sözcüsü Serkan Özcan, şöyle dedi:

"Türkiye 2,5  yıldır Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi ile birlikte artan bir biçimde hukukta, adalet ve ekonomi de belki de 2000'li yılların başının bile gerisine döndüğü bir dönem yaşıyor. Bugün millete sanki bu işlerde bu yapılanlarda, bu durumda hiçbir sorumluluğu yokmuş gibi davranan bir iktidarla karşı karşıyayız. Bu iktidarın adı artık ‘Acı reçete iktidarı’dır. Demokrasiyi, hukuku tahkim etmeden ülkedeki ekonomik hataları ilişkin olarak hesap vermeden, millete acı reçeteyi önermek hiç kimsenin haddi değildir."(ANKA)