Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcısı Selçuk Özdağ'a saldırıyı soruşturan savcının MHP ve Ülkü ocakları tarafından tehdit edilmesine tepki gösteren Gelecek Partisi Seçim ve Hukuk İşleri Başkanı Ayhan Sefer Üstün, “Bir defa yanlış bilgi almışlar, olayın savcısı Alpaslan Tufan değil. Dosyaya o baksa dahi böyle bir linçe maruz kalamaz” dedi. 

Artı Gerçek'ten Seda Taşkın'a konuşan ve  Savcının tehdit edilmesine anayasa ve kanunların izin vermeyeceğini söyleyen Üstün, “Gerçek sorumluların ortaya çıkmasından korkuyorlar. Şüphelilerin yakalanmadığı bir ortamda savcıya yüklenmenin de bir anlamı yok” dedi. 

‘BU TEHDİTLERİ YAPANLAR MAŞADIR’

Sosyal medya üzerinden linç kampanyası yürütenlerin, tehdit söylemlerinde bulunanların 'ön kapıdan alınıp arka kapıdan bırakılmalarından' kaynaklandığını söyleyen Üstün, Selçuk Özdağ’a yapılan saldırının büyük bir infial yarattığını söyledi. 

Üstün, “Bu tehditleri yapanlar maşadır. Kollayan, organize edenler bu olay ortaya çıkmasın diye linç kampanyaları başlatanlardır. Bu durumu tasvip etmemiz mümkün değildir. Bu olaydan sonra Cumhurbaşkanı, Adalet Bakanı, Hâkimler Savcılar Kurulu’nun derhal devreye girip açıklama yapması lazımdı. Tehdit olayının üzerinden 3 gün geçti. Savcılık makamına kim olursa olsun böyle bir şey yapamayacağını ifade etmeleri gerekiyordu” dedi. 

‘TEHDİT EDENLER ÖNCEKİ EYLEMLERİNDEN CEZASIZ KALMIŞ’

Savcı makamını, hâkimlik teminatını koruyan bir açıklama görmediklerini söyleyen Üstün, tehdit edenlerin cezasızlıktan güç aldığına işaret etti. Üstün, "Savcıyı tehdit edecek kadar ileri gidenler Cumhur İttifakının bozulmayacağı, hükümetin kendilerine mahkûm olduğu anlayışı üzerine böyle bir hukuksuzluğa imza atıyorlar. Linç kampanyası içinde, milletvekilleri, bir partinin genel merkez yöneticileri, il ve ilçe başkanları var. Burada neredeyse şiddeti öven bir durumla karşı karşıyayız” diye konuştu.

‘GERGİNLİK ORTAMI DEVAM ETSİN İSTİYORLAR. 

Üstün, saldırı sonrası hükümetten geçmiş olsun dileğinin dahi gelmediğini ve sessizliğini koruduğunu belirterek, “Şiddet eyleminin kınanması gerekiyor. Şüphelilerin, eylemi yapanların etkin bir şekilde soruşturulacağı, yargılanacağı konusunda teminatlar verilsin. Maalesef bu üç arzumuz da yerine getirilmedi. Tansiyon onun için son derece yüksek. Bu bakımdan bunlar yapılsa hemen tansiyon düşecektir. Ama niyetleri gerginlik ortamı devam etsin, Türkiye’ye otoriterleşme yerleşsin, yaygınlaşsın istiyorlar. Bütün bunlar hedefleniyor” dedi. 

NE OLMUŞTU?

Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcısı Selçuk Özdağ, evinin önünde 5 kişilik bir grubun silahlı ve sopalı saldırıya uğramıştı. Yapılan soruşturma sonrası 2 kişi gözaltına alınmıştı. Gözaltına alınanlardan Abdurrahman Gülseren ifadesinde, “Tam aksine bize karşı bir saldırı olmuştur” dedi. Şüpheli Gülahmet Türk de ifadesinde Özdağ’a hitaben, "Bu nasıl vatanseverlik? FETÖ terör örgütünü överek mi vatanseverlik oluyor? Sen nasıl bu milletin vekili olacaksın?" sözlerinin ardından saldırıyı kabul etti. 

Soruşturma ardından MHP Mersin Milletvekili ve eski Ülkü Ocakları Genel Başkanı Olcay Kılavuz, “Ankara Başsavcı vekili Alparslan Tufan Adalet Bakanlığına mı? Yoksa Serok Ahmet’e mi bağlı çalışıyor?” diye yazdı. 

Profilinde “Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı Teşkilatlardan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı” yazan Ömer Şanlı ise savcı Tufan'ı tehdit etti. Şanlı, “Alparslan Tufan neyi amaçlamaktadır? Savcı Tufan’a bizim öncelikli tavsiyemiz hukuka riayet etmesi, devamında da el âleme erkeklik göstereceğim diye boğulacağı suda kulaç atmamasıdır. Serok Ahmet ve avenelerinin ülkücüler üzerinden popülerlik çalışmasına müsaade edilmeyecektir" ifadelerini kullandı.