AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun davetiyle bir araya gelen 6 muhalefet liderinin gerçekleştirdiği görüşmeye ilişkin ilk kez konuştu. Toplantıyı "manidar" olarak nitelendiren Erdoğan, açıklama yapılacak tarihin 28 Şubat olmasını da "garip" karşıladı. "Öbür taraftan HDP’yi çıldırtıyorlar. Oldu olacak onu da alın yanınıza" diyen Erdoğan, "Bunlar daha çok bir araya gelirler ama bunlardan bir şey çıkmaz" ifadesini kullandı.

Cumhurbaşkanı'nın gündeminde Ukrayna-Rusya krizi başta olmak üzere dış gelişmeler de vardı. Geçen günlerde görüştüğü Ukrayna Cumhurbaşkanı Zelenski'nin "Putin, Zelenski, Erdoğan” olarak yapılacak üçlü bir görüşmeye olumlu yaklaştığını ifade eden Erdoğan, "Sayın Putin’in de bu konuya olumlu yaklaşması halinde İstanbul veya Ankara’da bir araya gelmeyi inşallah gerçekleştirebiliriz" sözlerini kaydetti. Erdoğan, "Bu arada da Sayın Putin ile telefon diplomasisi yapmak suretiyle buna nasıl baktığını kendisinden öğrenmek isteyeceğim. Buna göre de işi takip etme gayreti içerisinde olacağız. Zira bölgede gerçekten bir savaş çıkması hayra alamet değildir. Böyle bir şey bölgenin sağlığı açısından isabetli olmaz" ifadelerini kullandı.

28 ŞUBAT

Erdoğan, Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) dönüşü uçakta gazetecilerin sorularını yanıtladı. Millet İttifakı ve beraberindeki siyasi partilerin bir araya gelmesi ve 28 Şubat’ta açıklama yapacak olmalarına dair konuşan Erdoğan, “Bir defa Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemini bu milletin kendisi getirmiştir. Bunu kabul etmeyenler en başta millet iradesine saygısızlık yapıyor demektir. Tabii bunların bir araya gelmeleri manidar. Niye 28 Şubat? Bu da garip. Öbür taraftan HDP’yi çıldırtıyorlar. Oldu olacak onu da alın yanınıza” dedi.

Erdoğan, söz konusu 6 muhalefet partisinden her hangi birinin ilerde Cumhur İttifakı’nda olamayacaklarını belirterek, “Böyle bir şeye benim kendi tabanım da müsaade etmez” dedi.

UKRAYNA-RUSYA GERGİNLİĞİ

Rusya-Ukrayna arasındaki gerginlikle başlayan kriz için de Erdoğan, “Sayın Zelenski, kendisiyle yaptığımız görüşmede, “Putin, Zelenski, Erdoğan” olarak yapılacak üçlü bir görüşmeye olumlu yaklaştığını ifade etti. Sayın Putin’in de bu konuya olumlu yaklaşması halinde İstanbul veya Ankara’da bir araya gelmeyi inşallah gerçekleştirebiliriz. Bu arada da Sayın Putin ile telefon diplomasisi yapmak suretiyle buna nasıl baktığını kendisinden öğrenmek isteyeceğim. Buna göre de işi takip etme gayreti içerisinde olacağız. Zira bölgede gerçekten bir savaş çıkması hayra alamet değildir. Böyle bir şey bölgenin sağlığı açısından isabetli olmaz” dedi.

KILIÇDAROĞLU’NUN FATURA ÖDEMEMESİ

Erdoğan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun elektrik faturasını ödememesine dair, “Bir siyasi partinin genel başkanı, ‘Ben elektrik faturasını ödemeyeceğim’ diyorsa bu ne anlama gelir? Sen elektrik faturanı ödemediğin zaman yapılacak işlem nedir? Elektriğin kesilmesidir. Diğer taraftan bu konuyla ilgili Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığımız hazırlıklarını yapıyor. İnşallah Kabine Toplantısında etraflıca görüşeceğiz ve ondan sonra da açıklamamızı bütün detaylarıyla yapacağız” dedi.

Erdoğan, siyasi partiler ve seçim kanuna dair bir soruya da, “Bu konuyla ilgili arkadaşlarımızın hazırladığı taslak metni Sayın Bahçeli’ye takdim ettim. Fethi Bey ile Hayati Bey çalışmalarını sürdürüyorlar. Büyük Birlik Partisi’nin yapmış olduğu çalışma da zaten önlerine gelmişti. Çok kısa bir zaman içerisinde nihai kararı verip ona göre de adımı atabiliriz. Bu noktada herhangi bir sıkıntı söz konusu değil” şeklinde cevap verdi.

SANAL MEDYA

Erdoğan, sanal medyaya dair düzenlemelerde sona gelindiğini belirterek, “Meclis’e geçecek ve orada tamamlanacak” dedi.