AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, pek çok alanda yaşanan fahiş fiyat artışının tüm dünyanın ortak sıkıntısı olduğunu savundu. Türkiye’nin bu durumdan “en az etkilenen” ülkelerden biri olduğunu iddia eden Erdoğan, muhalefeti, hayat pahalılığı konusunda “felaket tellallığı” yapmakla suçladı. Erdoğan, “çoğunun mevsim etkisinden kaynaklanan istisnai durumlar” olduğunu öne sürdü.

Cumhurbaşkanlığı Dolmabahçe Çalışma Ofisi’nden Antalya’daki Phaselis Tüneli açılışına video konferansla katılan Erdoğan, hayat pahalılığı ve ekonomi hakkında dikkat çekici ifadeler kullandı. Erdoğan, Türkiye’nin siyasi olarak yakın tarihinin en itibarlı konumunda olduğunu belirterek, “Ekonomide de hamdolsun üretim tarafından işler gayet iyi gidiyor. Enflasyonun da boynunu kırdığımızda hedeflerimize ulaşmamızın önünde hiçbir engel kalmayacak” diye konuştu.

‘ZAHMETSİZ RAHMET OLMAZ’

Bugün “sıkıntılar yaşandığını” kabul eden Erdoğan, “Zahmetsiz rahmet olmayacağının bilinciyle; bugün yaşadığımız sıkıntıları, önümüzdeki dönemde kavuşacağımız büyük ve güçlü Türkiye’nin bedeli olarak görüyoruz. Bizim en büyük gücümüz milletimizin birliği, beraberliği, kardeşliğidir. Bu uhuvvet iklimini kimsenin bozmasına izin vermez, 2023 hedeflerimize odaklanır, 2053 vizyonumuza sarılırsak önümüzde durabilecek hiçbir güç yoktur” dedi.

‘SANKİ SADECE TÜRKİYE’YE MAHSUS GİBİ GÖSTERMEYE ÇALIŞANLAR…’

“Bu hakikatlerin sadece biz değil rakiplerimiz de farkında” diyen Erdoğan, “Bunun için de ekonomik zorluklar üzerinden milletimizin moralini bozacak siyasi mühendislik hesaplarıyla ülkenin rotasını değiştirecek her türlü oyunu sergiliyorlar. Dünyanın tamamında daha fazlasıyla yaşanan sıkıntıları, sanki sadece Türkiye’ye mahsus gibi göstermeye çalışanların özellikle niyeti, milletin derdini dile getirmek değil küresel senaryoların borazanlığını yapmaktadır” diye konuştu.

Erdoğan sözlerini şöyle sürdürdü:

‘TÜRKİYE EN AZ ETKİLENEN ÜLKELERDEN BİRİ’

“Altını çizerek tekrarlıyorum, enerjiden gıdaya, madenlerden teknoloji ürünlerine kadar pek çok alanda yaşanan fahiş fiyat artışları tüm dünyanın ortak sıkıntısıdır. Hatta Türkiye, üretim gücü ve lojistik avantajlarıyla bu sıkıntıdan en az etkilenen ülkelerden biridir. Milletimden çoğu da mevsim etkisinden kaynaklanan istisnai durumları felaket tellallığının malzemesi haline dönüştürmeye çalışanlara itibar etmemesini istiyorum.”

‘ÜLKEMİZDE HERKES CAN VE MAL GÜVENLİĞİNE SAHİPTİR’

“Hamdolsun ülkemizde herkes can ve mal güvenliğine sahiptir. İsteyen herkesin çalışacak işi vardır. Devletimiz, ihtiyacı olan herkesin yanındadır. Türkiye siyasi olarak, yakın tarihinin en itibarlı konumundadır. Ekonomide de hamdolsun üretim tarafından işler gayet iyi gidiyor. Enflasyonun da boynunu kırdığımızda hedeflerimize ulaşmamızın önünde hiçbir engel kalmayacak.”