Cumhurbaşkanı Erdoğan, CHP Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mansur Yavaş hakkındaki sahte senet iddiası hakkında konuştu. Erdoğan, "Yargının Yavaş'la ilgili kararı kenara konulacak bir şey değil. Bu seçime böyle girebilse dahi seçimden sonra çok ciddi bir bedeli kendisi ödeyeceği gibi Ankaralı hemşehrilimizi de ödetme durumuna düşürür" dedi.

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kanal 7 ve Ülke TV ortak yayınında gündeme ilişkin soruları yanıtladı. Yeni Zelanda'daki terör saldırısının ardından yeniden gündeme gelen Ayasofya'nın ibadete açılması çağrılarına da değinen Erdoğan, "Ayasofya açılsın diyorlar. Bu teröristin sözlerine karşı böyle bir talepte bulunmanın bir anlamı yok. Bu oyunlara gelmeyelim. Bunlar da bir tahriktir." dedi. Konuşmasında HDP'ye "dinsiz, imansız, ateist takım" diyen Erdoğan, CHP'nin Ankara Adayı Mansur Yavaş hakkında da konuştu. Erdoğan, "Bu seçime böyle girebilse dahi seçimden sonra çok ciddi bir bedeli kendisi ödeyeceği gibi Ankaralı hemşehrilimizi de ödetme durumuna düşürür" dedi.

"BU DANGALAK BÖYLE BİR MANİFESTO YAZAMAZ"

Yeni Zelanda’daki saldırıyı gerçekleştiren kişinin Ayasofya’ya minareyi yakıştıramadığını ifade eden Erdoğan, “Senin dedelerin bu işi ne kadar kudretle yapabildiyseler, sen onların seviyesine bile çıkamazsın. Terbiyesiz, önce haddini bileceksin. Sen daha bu milleti tanımamışsın. Geldi bu adam burada 3 gün tur attı. Çevreyi dolaştı” diye konuştu.

Saldırganın hazırladığı bildiriyi hatırlatan Erdoğan, “Bu dangalağın böyle bir manifesto yazması mümkün değil. Bunun arkasında bir kurul var. Bunu bulmuşlar, hazırlayıp eline vermişler. Çünkü Batı medyasının neden sesi çıkmıyor?” ifadelerini kullandı.

Ayasofya’nın ibadet açılması taleplerini değerlendiren Erdoğan, “Ayasofya açılsın diyorlar. Be kardeşim. Bir şey söylerken duygusallıkla, bu alçağın, bu teröristin sözlerine karşı böyle bir talepte bulunmanın bir anlamı yok. Bu oyunlara gelmeyelim. Bunlar da bir tahriktir. Bu tahrik unsurlarını bozalım diye özellikle bu açıklamayı yapmak durumunda kaldım” dedi.

"YAVAŞ’LA İLGİLİ KARAR KENARA KONULACAK BİR ŞEY DEĞİL"

“(CHP Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mansur Yavaş hakkındaki sahte senet iddiası) Bu belgelerin ortaya çıkması, yargının Sayın Yavaş’la ilgili vermiş olduğu karar kenara konulacak bir şey değil. Bu seçime böyle girebilse dahi seçimden sonra bunlar milletin önüne gelecek, milletin önüne geldiği zaman burada çok ciddi bir bedeli kendisi ödeyeceği gibi Ankaralı hemşehrilimize de ödetme durumuna düşürür.

"HDP DENEN DİNSİZ YAPI, CAMİ KURŞUNLADI"

HDP'yi hedef gösteren sözler sarf eden Erdoğan şu ifadeleri kullandı:

“Ankara’da 2 aday yarışıyor. Birisi Yavaş, bir diğeri Mehmet Özhaseki. Mehmet Özhaseki 5 dönem Kayseri’yi yönetti. Bakanlığı döneminde Mehmet Bey’in üzerine önemli bir yük de yıktık. Güneydoğu’nun her tarafını çukurlarla delik değik etmişti. Mağduriyet olmadan evleri teslim edeceğiz. Kurşunlu Camii’ni bunlar kurşuna tuttular. Kim? HDP denen dinsiz, imansız, ateist olan takım. Bunların böyle bir yapısı var. Cami vesaire bir şey dinlemediler. Bütün okulları yakanlar bunlar değil mi? Tek şeyleri bunların anında yakmaktır, yıkmaktır. Ama benim vatandaşım, benim Kürt kardeşimin buna dikkat etmesi lazım. Yani illa bu da Kürt’tür diye bakmaması lazım. Kürt de olsa eğer yakıyorsa, yıkıyorsa bu memlekete, bu millete zarar veriyorsa, öldürüyorsa bunlarla yol yürümemesi lazım. Buna çok dikkat etmemiz lazım. Milletvekili versin vermesin, biz batıda hangi hizmeti veriyorsak doğuda da vereceğiz. Er ya da geç bu işi çözeceğiz.”

"İRAN’LA ORTAK OPERASYONLAR DEVAM EDECEK"

İran'dan yalanlama açıklamasına gelmesine rağmen İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun “İran’la doğu sınırımızda PKK’ya yönelik ortak operasyon yapmaya başladık” açıklamasını değerlendiren Erdoğan şu sözleri söyledi:

“Bizim uzun zamandır İran’la sınırda ortak operasyon konuştuk. Hamdolsun bu gece o yapıldı. Daha önce de yapıldı ama bu daha detaylı, daha kapsamlı oldu. Ve bunu devam ettirecekler. Bizim buradaki kararlılığımız orada birçok şeyi farklı bir şekilde etkileyecektir. İş burada kalmayacak, bunun tabi devamı var. İran tarafı da bizim arkadaşlarımız da kararlılıklarını sürdürüyorlar. Ortak operasyonlar devam edecek.”