AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin Meclis Grup Toplantısı'nda konuşuyor. AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin Meclis Grup Toplantısı'nda konuşuyor. Erdoğan, “Meclis’te yeni dönemde bizi çok önemli gündemler bekliyor. Yeni düzenlemelerle ilgili kapsamlı çalışmalar yapıldı. Yeni çalışmaları titizlikle takip ediyoruz. Meclis'in çalışma safhalarında hepinizden aktif katılım bekliyoruz. Milletvekillerimiz yasama görevi yanında milletimizle yürütme arasında en güçlü bağlardan biri olmayı sürdürüyor” dedi.

Erdoğan, Doğu Akdeniz’de yaşanan gerileme değinerek, “Oruç Reis gemimiz bakım çalışmalarının ardından yeniden Akdeniz'deki görevine döndü. AB ve NATO'daki görüşmelerde sözlerini tutmayan Yunanistan ve Kıbrıs Rum Kesimi'ne hak ettiği cevapları sahada vermeye devam edeceğiz” şeklinde konuştu.

Erdoğan, Karadeniz’de doğal gaz çalışmalarını yürüten Fatih Sondaj Gemisi’ne giderek, çalışmaları yerinde inceleyeceklerini ve yeni rezerv miktarını açıklayacaklarını söyledi.

TTB VE FİNCANCI’YI HEDEF ALDI

Erdoğan, insan hakları ve işkenceye karşı mücadelesiyle bilinen Şebnem Korur Fincancı’nın başkanı olduğu Türk Tabipler Birliği’ni (TTB) hedef aldı. Erdoğan, “Çözülmesi gereken bir mesele de meslek kuruluşlarının sürdürülemez yapısıdır. TTB başta olmak üzere, terör örgütünden birisini getirip başına koyuyorlar. Ne zamandan beri terörle iç içe olanlar TTB gibi önemli bir kuruluşun başına geçebiliyor. Bunun adı demokratik bir yaklaşım değildir. Bunun adı terör örgütlerinin STK'lara el koymasıdır. Biz bunlara hastalarımızı nasıl teslim edeceğiz. Nasıl bunlardan şifa arayacağız. Teröristten bu beklenir mi? Anayasa'da amaçları dışında faaliyet gösteren meslek kuruluşlarının organlarının görevine mahkeme kararıyla son verileceği de hükme bağlanmaktadır. TTB, bunun gibi kimi meslek kuruluşları açıkça Anayasa'ya aykırı faaliyet içindedir. Çoklu baro çalışmasının bir benzerini yapacağız" şeklinde konuştu.