AKP Genel Başkanı Tayyip Erdoğan, partisinin grup toplantısında konuştu. Erdoğan, çete yöneticisi Sedat Peker’in itiraflarının odağında olan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile uyuşturucu ticaretiyle adı gündeme gelen Erkan Yıldırım’ın babası ve yardımcısı Binali Yıldırım’a destek çıktı. Erdoğan, şunları söyledi: “Ülkede mikserler var. Süleyman Soylu'yu hedef alan saldırıların hedefinde güven ortamından duyulan rahatsızlık var. Suç örgütleriyle mücadelesinde de yanında olduk, yanında olacağız. Ülkemizde yıllarca başbakanlık yapmış Binali Yıldırım'ın da oğlunun hedefe alınması asıl hedefi gösteren başka bir işarettir. Arkadaşlarımız üzerinden ülkemize yönelik saldırılara müsaade etmediysek buna da müsaade etmeyeceğiz. Suç örgütü mensuplarını dünyanın neresine kaçarlarsa kaçsınlar takip ediyoruz. Ülkemize getirip yargıya teslim edilene kadar peşini bırakmayacağız.”

AKŞENER İÇİN ‘GELİN HANIM’ DEDİ 

Erdoğan, İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener’i hedef alarak, “Terörle, çetelerle, suç örgütleriyle mücadelede elde edilen bu başarılar birilerini rahatsız etmiştir. Gelin hanım Netanyahu’nun yanına koyuyor onun ardından da Rize’ye gidiyor. Gelin hanıma gayet güzel ders veriliyor. Yine dua et ki gelin hanıma çok ileriye gitmeden ders verdiler. İkizdere yetmedi, Çayeli'ne gittin. Orada da gerekeni yaptılar. Daha neler olacak neler... Eğer ahde vefa olmazsa bu millet affetmez. Bizler hep bu ülkede gerçekten saygıya dayalı bir siyasetin yanında olduk, bunun çalışmasını yaptık” dedi.

Erdoğan, şöyle devam etti: “Bu tezgahı da Allah’ın izniyle bozacağız. Bay Kemal, Bay Meral size buradan ekmek çıkmaz boşuna uğraşmayın. Suç çetelerinin mensuplarını dünyanın neresine kaçarsa kaçsın takip ediyoruz. Yargıya teslim edene kadar peşlerini bırakmayacağız. Esasen suç örgütünün mensuplarına gereken cevaplar muhatapları tarafından verilmiştir. Tarafların başvuruları üzerine gereken tahkikatlara başlamıştır. Geçmişten bugüne hiçbir itham, iddia ortada bırakılmayacak, tüm yalanlar ortaya dökülecektir. Türkiye’nin demokratik bir hukuk devleti olduğundan hiç kimsenin şüphesi olmasın.

Bugün kılıktan kılığa girerek aslında dünün tekrarından başka bir şey yapmıyor. Suç örgütleri mensuplarını kullanarak devleti ve siyaseti dizayn etmek isteyenlere aradıkları fırsatı vermeyeceğiz. Eski Türkiye’nin hastalığı olan siyaseti ve toplumu suç çeteleri, medya mecraları düzenleme gayretlerinin yeniden hız kazandığını görüyoruz.”

ERKEN SEÇİM

Erdoğan, erken seçim çağrılarına ilişkin, “Boşuna uğraşmayın, seçim Haziran 2023'tür. Seçimin 2023'te yapılacağını defalarca tekrarlamış olmamıza rağmen, erken seçim teranesi tutturanların sufleyi nereden aldıkları açık” ifadelerini kullandı.

MUHALEFETE YÜKLENDİ

Erdoğan, Peker’in açıklamalarına dair kamuoyunun aydınlatılması için çağrı yapan muhalefete de şu sözlerle yüklendi: “Bugün suç çetelerinden medet umacak kadar çapsız, ilkesiz bir muhalefet anlayışı vardır. Kendini kullandırmaya, ülke düşmanlarının değirmenine su taşımaya bu kadar gönüllü bir muhalefetin olduğu yerde terör örgütlerine de çetelere de gün doğuyor. Milletimizin her bir ferdinin hakkını, hukukunu nasıl gözettiysek inşallah yarın da aynı şekilde halkımızın emrinde çalışmayı sürdüreceğiz. Geçenlerde malum bir tane CHP'linin yargı tarafından nasıl bir cezaya çarptırıldığı taciz sebebiyle malum. Bunu biz söylemiyoruz, her türlü medyada yerini aldı. Burayı Bayan Kemal'in iyi dinlemesi lazım. CHP Genel Merkezi tacizcilerin, onları koruyanların işgali altındadır. Tecavüzcülerin, onları koruyanların, hırsızların, onları koruyanların işgali altındadır. Terör örgütlerinin siyasi uzantılarının işgali altındadır. Şu anda CHP Genel Merkezi, suç örgütlerine payandalık yapanların işgali altındadır. Milleti İttifakı adı altında CHP ile yol yürüyen herkes de bu utanç tablosunun ortağıdır.”