AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Türk Silahlı Kuvvetleri'ne ait olan tank palet fabrikasının satılmasını eleştiren CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu eleştirerek "CHP Genel Başkanının tank palet fabrikasıyla ilgili iddialarının milli hassasiyetle ilgili yoktur, hala yabancılara satıldı yalanını söylüyor" dedi.

Cumhurbaşkabı Tayyip Erdoğan İstanbul'daki Tuzla tersanesinde Test ve Eğitim Gemisi Ufuk'un (A-591) Denize İndiriliş Töreni’nde konuştu.

Erdoğan'ın konuşmasından satır başları şöyle:

"Kartal'daki binanın çökmesiyle edebiyete uğurladığımız 16 kardeşimize Allahtan rahmet çıkanlara şifa diliyorum.

Tuzla Tersanesi günden güne ülkkemizin ifithar kaynaklarından biri haline dönüşüyor. Türkiye, Norveç, İngiltere, İtalya ve Fransa gibi burdaki tersanelerde gemiler inşa ediyoruz. Son 16 yılda yaklaşık 2000 geminin onarımı yapıldı. Türk gemicilik sanayi üzerindeki ölü toprağını silkeleyerek son 16 senede yeniden şaha kalkmıştır. Türkiye gemi sanayiinde kendinden söz ettiren bir konuma ulaşmıştır. 

1,5 yıl önce denize indirdiğimiz Kınalıada Korveti'nin ardından Ufuk Korvetini de denize indirmenin mutluluğunu yaşayacağız. 99,5 metre boyu, 2400 ton deplasmanı ile Ufuk korveti alanının liderlerinden biri olmaya namzettir. Ufuk Korveti ağır iklim şartlarında 45 gün kesintisiz seyir ayaparak tehditleri tespit edebilecek.

Sınır güvenliğimizi tahkim ederek topraklarımıza sızmalarının önüne geçtik. Müttefiklerimizle yaşadığımız en küçük anlaşmazlıklarda silah anlaşmalarının gündeme taşındığını görüyoruz. Suriye'nin kuzeyinde etnik temizlik yürüten PKK/PYD'nin elinde mütteffiklerimizin bombaları var. Ülkenmizin de kullandığı füze ve radar sistemlerinin çoğunun üreticisi özel sektörün. Türkiye'nin savunma sanayii koınusunda miadını doldurmuş eski sistemde ısraretmesinin izahı olamaz.

Tank palet fabrikamızın mülkiyetinin devri söz konusu değil. sadece 25 seneliğine devredildi. Fabrika devlete aittir. Arazideki her türlü taşınmazın mülkiyeti devlete aittir. Alımı yapan firma; yüzde 50'si Katar, yüzde 50'si Türkiye ortaklığı olan bir firmadır. 40-50 milyon dolarlık yatırım yapılmak suretiyle bu fabrika elden geçirilecektir. Fabrikayı çok daha güçlü ve verimli hale getireceklerdir.