AKP Genel Başkanı Tayyip Erdoğan, Eskişehir'de partisinin düzenlediği etkinlikte konuştu. Siyaseten gerilemelerine dair faturayı kendilerine keseceklerini söyleyen Erdoğan, “Şayet bugün hedeflerimizin gerisinde kaldıysak bunun sebebini millete değil kendimize faturasını kesmemiz lazım. Demek bir yerde yanlışımız var. Bize kayıplarımızı telafi ettirecek olan da milletimizle daha sıkı kucaklaşmamızdır. Cumhurbaşkanı olarak sorumluluğumuzdaki bakanlıklarımız da kurumlarımız da ülkemizi en iyi şekilde yönetmeliyiz. Demokrasimizi daha ileriye taşımak, milletimize huzur, güven içinde yaşayabileceği bir refah sunmak en başta gelen vazifemizdir” dedi.

Belediyelerde işten çıkarmalar olduğunu öne süren Erdoğan, “İstanbul başta olmak üzere çeşitli belediyelerde işten çıkartılanların feryatlarını duyuyoruz. AK Partili belediyelerde işten çıkartmalar olsa gök kubbeyi bizim üzerimize yıkmaya çalışacak olanlara bakıyoruz en ufak ses seda yok. Bu ikiyüzlülüğü gösteriyor. Bizim belediyelerimizde böyle bir şey olmadı. Ama bunlar gelir gelmez işçileri çıkarmaya başladılar” iddiasında bulundu.  

İKTİDARDA OLDUĞUNU UNUTTU!

Çözüm sürecini buzdolabına kaldırdığını daha önce açıklayan Erdoğan, polisin HDP Diyarbakır İl Binası önüne gönderdiği ailelere ilişkin de “Diyarbakır’da analar evlatlarını bölücü örgütün elinden çıkarmak için destansı mücadeleler veriyor. Ortalığı ayağa kaldıranlardan en küçük ses seda duydunuz mu? Yok. Galatasaray Anneleri vardı ya. Kıyamet kopuyor muydu? Kopuyordu. Oraya gelip giden sanatçılar Diyarbakır’da bu hanım kardeşlerimizin yanına uğradılar mı? Üstelik de dalga geçiyorlar” diye konuştu. 

HDP’yi hedef göstermeyi sürdüren Erdoğan, şunları söyledi: “Bu HDP denilen partinin nasıl bir parti olduğunu anlatmamız lazım. Bu terör örgütü olarak bu insanları 14-15-16 yaşındaki çocukları dağa kaçıranları, öğretmenlerimizi kaçıranları anlatmamız lazım.” 

 ‘MUHALEFET ŞOV YAPIYOR’ 

Üstü kapalı İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin (İBB) Yeni Kapı Meydanı’nda sergilediği yolsuzluğa değinen Erdoğan, “Şov yapmaktan başka bir şeye yaradıklarını görmediğimiz muhalefet belediyesinden kalan boşluğu biz kapatacağız” diye konuştu. Erdoğan, “Seçimi kazanamamak bizim sorumluluğumuzdur bunun sonuçlarının milletimize fatura edilmesine göz yumamayız. Ekmeklerinden edilen insanların mücadelesine her türlü desteği biz vereceğiz” diye belirtti. 

Ekonomideki kötü gidişata dair de Erdoğan, önümüzdeki Perşembe günü faizlerin düşeceğini söyledi.

GÜVENLİ BÖLGE AÇIKLAMASI

 Suriye’deki güvenli bölge ve İdlib’de geçtiğimiz günlerde bir kez daha sınıra dayanan yoğun göçe dairde Erdoğan, şunları söyledi: “Birkaç haftaya kadar Fırat'ın doğusunu öyle veya böyle ama mutlaka çözüm yolu koyacağız. Türkiye 4 milyon mültecinin yükünü nasıl taşıyacak? Biraz da onlar düşünsün. Güvenli bölge adımını atmaya mecburuz.”