Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, "Kürdistan'da biz oylarımızı HDP'ye vereceğiz, Batı'da AK Parti'yi ve MHP'yi yok etmek için çalışacağız diyorlar" dedi.

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kayseri Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen mitingte konuştu.

Geçmişte MHP ve CHP'yi Kürt meselesi üzerinden eleştirip, "Meclis tutanaklarına bakarlarsa, orada 'Kürdistan' kelimesini görecekler. Doğu ve Güneydoğu'nun Kürdistan eyaleti olduğunu görecekler" diyen Erdoğan, bu kez "Türkiye'de Kürdistan diye bir bölge mi var?" diye sordu.

Erdoğan'ın konuşmasından satır başları şöyle: 

'KÜRDİSTAN'DA OYLARIMIZI HDP'YE VERECEĞİZ'

CHP ve İYİ Parti'yi HDP ile yan yana gelmekle eleştiren Erdoğan, HDP Eş Genel Başkanı Sezai Temelli'nin "Kürdistan'da kazanacağız" şeklindeki sözlerini hatırlatarak, şunları söyledi:

Şu anda beraber oldukları partinin eş başkanı ne diyor biliyor musunuz? Biz "Kürdistan'da oylarımızı HDP'ye vereceğiz" diyor. Kardeşlerim, Türkiye'de Kürdistan diye bir bölge var mı? Peki bu Bay Kemal bu açıklamayı yapanlarla nasıl oluyor da beraber gidiyor? Bu İYİ Parti nasıl oluyor da bu ülkeyi bölmek isteyenlerle beraber yürüyor? Hale bak. Ondan sonra batıda da "Ak Parti'yi ve MHP'yi yok etmek için çalışacağız" diyor. Öyleyse biz daha çok çalışıp bunları sandığa gömeceğiz.

KIRAATHANELER 24 SAAT AÇIK OLACAK

70 bine yakın üniversite öğrencisinin öğrenim gördüğü Kayseri’ye 3. devlet üniversitesini de biz kurduk. 3 adet yurt binasını daha açıyoruz. Mİllet Bahçesi içine Millet Kıraathanesi yapacağız, 24 saat açık olacak. Gençler gelecek, ders çalışacak. Sağlıkta 45 ayrı tesisi şehrimize kazandırdık. Kayseri şehir hastanemiz 607 yatak kapasiteli.

CHP, İSTİKLAL MARŞINI OKUMAYANLARLA İTTİFAK HALİNDE

Eskiden ittifaklar seçimden sonra olurdu. Biz bu konuda da devrim yaptık. Milletimiz sandığa gittiğinde kimin kiminle yürüdüğünü görüyor. CHP İstiklal Marşı’mızı söylemeyenlerle ittifak halinde. İYİ Parti de bunlarla beraber. Biz buna üzülüyoruz. Cumhur İttifakı’nı pazara kadar değil mezara kadar kurduk.

CUMHUR İTTİFAKI VARDI

Hak ve özgürlüklerin genişletilmesi, özellikle de başörtüsü konusunda Meclis’te yaptığımız çalışmalarda, anayasa değişikliklerinde yine Cumhur İttifakı vardı. ‘411 el kaosa kalktı’ manşeti atmışlardı, işte o 411 el aslında ne diyordu? Cumhur İttifakı diyordu. Cumhurbaşkanlığı seçimini 367 garabetiyle kaosa çevirmeye çalışanların oyununu yine aynı ittifakla bozduk.(HABER MERKEZİ)