AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Afrika ziyareti öncesinde İstanbul Havalimanı’nda basın toplantısı düzenledi. Erdoğan, dün CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun Merkez Bankası’na (MB) ziyareti ve bürokratlara “suç işlemeyin” çağrısını değerlendirdi. Erdoğan, “Bu açıklama, CHP zihniyetinin vesayet zihniyetini olduğunun açık itirafıdır. Bürokrasiyi seçilmiş hükümete karşı çıkmaya davet etmek, vesayettir. Bu CHP ilk çılgınlığı değildir. Bu hukuk dışı çağrı kamu düzenine ciddi bir tehdittir” dedi.

Türkiye’nin “hukuk devleti” olduğunu belirten Erdoğan, “Bir kabile devleti değildir burası. Bay Kemal’in adeta oyun oynadığı bir alan da değildir. Cumhurbaşkanından en alt düzeydeki memura kadar herkes görevini uygun yapmak zorundadır. Aynı şey siyasetçiler için de geçerlidir. Kılıçdaroğlu’nun bu tehdidi açıkça bir suçtur. Nasıl olur da bu ülkenin memurlarını tehdit edersin? Öğretmenleri, yargıyı, polisi tehdit ediyorsun. Sen kimsin? Ak Parti zihniyetinden böyle bir şey duydun mu? Yerel seçimlerde iş başına geldiniz, belediyeleri boşaltıyorsunuz. AKP iktidarı size karşı elindeki güçle bir adım attı mı, hayır. Kılıçdaroğlu’nun ilk tehdidi de bu değildir. Hakimlerden başladı, pek çok kamu görevlisine tehditler savurdu. Bir de tarih veriyor. Pazartesi’nden itibaren memurların vay haline. Ne yapacağınızı göreceğiz, hadi bakalım. Bay Kemal bu alan boş değil. Hakları savunan bir iktidar vardır” diye konuştu.

Kılıçdaroğlu’nun MB’nin ziyaretine dair de Erdoğan, “MB’nin bağımsızlığını tartışıyorsun, MB Başkanı sana randevu verdi mi, verdi. Bağımsız olmamış olsaydı sana bu randevuyu vermeyebilirdi. Bağımsız olduğu için istediğin gün verdi. Ziyaretten çıktından sonra da hala medyayı kandırmaya, halkı kandırmaya kalkıyorsun. Verdiğiniz rakamlar baştan aşağıya yanlış. Her şeyden önce bu dil darbe dönemlerinin dilidir. Türkiye darbe zihniyetini gömeli çok oldu. Yeni yeni siyaseti alışıyor ama ondan sonra da elveda siyaset diyecektir” ifadelerini kullandı.

ANKET SAVUNMASI

Erdoğan, son dönemde AKP’nin hükümetten düştüklerini gösteren anketlerin manipülasyon olduğunu söyledi. Erdoğan, “Çalıştıkları partinin beklentilerine göre ortaya sonuçlar çıkartıyorlar. Cumhur İttifakı’nın küçük gösterme gayretindeler. Sahne ve hileli anketlerle millete istikamet çizmeye çalışıyorlar. Bilinç olarak bir kesim anketleri öne çıkartıyorlar” dedi.