Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Ne diyor birileri ‘İş yok’. Nankör, nankör bunlar. İş arayana ekmek var. Ama yan gelip yatarak parayı istersen, kusura bakma o yok” dedi.

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Gaziantep Organize Sanayi Bölgesi’nde tekstil işçileriyle bir araya geldi.

Erdoğan, Gaziantep’in dünyada örnek gösterilen illerden birisi haline geldiğine işaret ederek, “Şimdi Ercan Bey’le onu konuşuyorduk. Güzel bir tespit ki ben onu zaten biliyorum. O da şu: ‘Biz’ diyor ‘İşçi arıyoruz bulamıyoruz’. Ama ne diyor birileri ‘İş yok’. Nankör, nankör bunlar. Yan gelip yatarak para kazanmak istiyorlar. İşte bak buyrun, Ercan Bey diyor ki, ‘Eleman arıyorum bulamıyorum’. Eskişehir’deydik geçen de orada da aynı şeyi söylediler. İş arayana ekmek var. Aş arayana ekmek var. Ama yan gelip yatarak parayı istersen, kusura bakma o yok.” dedi.

‘TÜRKİYE YERİNDE DURMUYOR’

Erdoğan, Gaziantep’e 6’ncı organize sanayi bölgesinin yapılacağını kaydederek, “Ülkemizi kendi kısır dünyalarından ibaret sananları Gaziantep’e getirip, şu organize sanayi bölgemizde bir gezdirmek lazım. 5 tane organize sanayi bölgemiz var, şimdi 6’ncısının adımları atılacak. Bu ne demek, Türkiye yerinde duramıyor, Türkiye sıçrıyor, Türkiye gidiyor” diye konuştu.

Antep’teki işletmelerin 12 milyar dolarlık ihracat yaptığını belirten Erdoğan, “Ana muhalefetin, yavru muhalefetin başındakiler bunların hiçbirisi Türkiye’de ne olduğunu ne bittiğinin farkında değiller. Sadece Gaziantep 12 milyar dolar ihracat yapar hale geldi. Bu ne demek, demek ki çalışan, üreten, ihracatta evelallah damardan giren bir ülkeyiz” dedi.