Cumhurbaşkanlığı Kabinesi Beştepe'de AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan başkanlığında saat 16.00'da toplandı. 

Toplantı sonrası açıklama yapan Erdoğan, 1 Mart'ta alınan "Kontrollü normalleşme" kararının ardından vaka sayılarının arttığını kabul ederek, mevcut uygulamayı sürdüreceklerini duyurdu.  

Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları şöyle:  

*Dünyada aşı uygulamasını başlatan ilk ülkeler arasındayız. Bugün itibariyle 11 milyon 500 bine ulaştı. Aşılamada dünyada beşinci durumdayız. Yerli aşı hazır hale gelene kadar, yurt dışından aşı alımını sürdüreceğiz.

*(Kısa çalışma ödeneği) Salgının seyrine göre peyderpey uzattığımız bu uygulamayı Mart sonunda bitiriyoruz.

*Bu yıl üreticilerimize yapacağımız tarımsal destek ödemesi tutarı 24 milyar liradır.

*Sağlık Bakanlığımız, salgının illerimizdeki seyrini yakından takip ediyor. Son iki haftadaki gelişmelerin üzerinde etraflıca durduk. Kimi illerimizde görülen nispi vaka yükselişlerine rağmen bu artışın hastaneye yatış, yoğun bakım ve entübe sayılarına sınırlı şekilde yansımasını da sevindirici bir gelişme olarak değerlendiriyoruz. Ayrıca aşılama yaygınlaştıkça salgınla mücadelenin daha etkin hale geldiğini görüyoruz.

*Tedbirlere özellikle uyulmasıyla ilgili denetimleri daha sıkı şekilde yürüterek süreci yakından takip edeceğiz.

MEVCUT UYGULAMA SÜRECEK

*Tüm bu verileri göz önüne alarak bugünkü toplantımızda şehirlerimizdeki mevcut uygulamayı bir süre daha sürdürme ve gelişmeleri yakın takip etme kararı aldık.

*Milletimizin yeni normalleşmenin ilk heyecanıyla kurallara riayet konusunda yeterli dikkati gösteremediğini düşünüyorum. İnşallah bundan sonra çok daha bilinçli ve dikkatli davranarak bu meselenin üstesinden geleceğiz.

*Vaka, ağır hasta ve vefat sayılarını belli bir rakamın altına düşürmemiz gerekiyor. Aksi takdirde biz ülke içinde her yeri açsak, dünyayla irtibatımız kesik olacağı için bu bir anlam taşımaz.

*Tedbirlere uymamamız halinde yeniden kısıtlamaların, yasakların gelmesinin kaçınılmaz olduğunu hatırlatmak istiyorum."